Tuesday, December 28, 2010

Minggu penat pulak

0 comments
minggu ni agak sibuk sket until weekend. so pls watch the space for me eh. will be back with lots of stories! janji. tak tipu.


Lots of love,
FYHA

Saturday, December 25, 2010

Hari penat

2 comments
arini ada dua bende penting.

1. bday mama chantek, aka auntie huda. mama angkatnye si khayra. tapi tiap kali dukung khayra asek lah meraung. kihkihkih!! nasib ko la huda. anyway ko nak present ke? aku kasi hadiah kawen trus lah eh taun depan. gagaga....

2. uncle kalid tunang arini dengan auntie erin. akhirnye! oppss blom akhirnye. kene tunggu kawen dulu baru bleh akhirnye. owh uncle kalid tu adik mummy, lupe plak nak mention. majlis buat kat rembau. walaupun naik kete jek tapi penat macam kene tolong masak berhidang bagai. tanda-tanda nak tua kah? aiyakk...

p/s : best dapat jumpe sume relatives yang datang tadi. soon akan dapat new cuzzie!! owh sangat excited!


Lots of love,
FYHA

Friday, December 24, 2010

Pray for the best

0 comments
rase tak sedap hati.


tak suke.


saya nak tido dengan nyenyak.


tapi tak boleh!


tolong!


Lots of love,
FYHA

Thursday, December 23, 2010

Soalnye kenape?

4 comments
why do babies smell good? kenapa? kenapa? tak kisah lah her baby breath ke, her after bath ke or even her morning wake up breath pun sangat lah sedap. i can't get enough of it. setiap kali mesti mahu cium dan cium dan cium lagi. ada orang kata sebab baby minum susu especially yang breastfeed. bau mereka lain. orang tua kata bau syurga kan? Wallahualam. tanye enche google, dia kata ini salah satu cara untuk kite bonding dengan baby. Subhanallah. hebat kan ciptaan Allah? Dia dah tahu dah apa yang terbaik untuk berkenalan dengan anak-anak kite sejak pertama kali bertemu. dah la dengan pipi dia yang bulat dan gebu, dapat plak peluk cium, dengar dia gelak and gugugaga, jari-jari kecik dia main dengan rambut and muka kita time dia nak tido, aduhai.... akan dirindui moments ini.
atau mungkinkah sebab bauan bedak-bedak, syampoo-syampoo itu membantu? mestilah. johnson & johnson babeh!! hehehe...

khayra,
kalo khayra baca blog ni nanti kan, mummy nak khayra tahu yang mummy sayang sangat dengan khayra. mummy tak kisah kene bangun banyak kali pun malam-malam. mummy tak kisah pun khayra tak sihat and mummy kene dukung khayra all the time. mummy tak kisah. yang penting sayang mummy sihat and ceria slalu ok. sayang dia.


our bundle of joy


p/s : hehe tetibe ada drama plak kat entry ni. tapi btol la, agak emo sket bile mengenangkan saat-saat spending time dengan khayra ni *sob*


Lots of love,
FYHA

Wednesday, December 22, 2010

Nak tau tak, nak tau tak?

3 comments
lagi story best?

tok naani : farah, meh sini jap (jerit)
mummy : nape?
tok naani : ni haa khayra nak tumbuh gigi lah kat gusi bawah ni. cube kamu rase.
mummy : *suker*

patut la sayang mummy demam. nak tumbuh gigi rupenye yek. alolo ciannye. mummy cube la bagi khayra gigit jari mummy. bestnye dapat rase! hehe.. tapi bile daddy dia nak rase, dia tutup mulut dia rapat-rapat. heheh! nakal. nanti bile dia nak bukak mulut dia luas (ntah bile), mummy amik gambar.

p/s : cepatnya khayra membesar! hukhuk...


Lots of love,
FYHA

Tuesday, December 21, 2010

Fever please go away!

6 comments
dah dua hari mummy fenin. sebabnye khayra.......



demam.............. cepat baik sayang. minggu ni kite nak pindah rumah. i need you to be strong and healthy. rindu nak dengar khayra gelak and borak-borak manja dengan mummy. hukhuk!


Lots of love,
FYHA

Monday, December 20, 2010

Contest si manjaku comel

2 comments
ade contest lagi!! kali ni mummy telah di tag oleh ibu aqeef untuk enter contest ni. tengok mane tau rezeki khayra murah kan kan. layan.....




i chose this picca. mommy memang suke gambar ni. tiap kali tengok mesti nak sengih sorang-sorang :)

syarat dia simple jek.
  • jd follower blog empunya contest ni --> checked
  • mesti ada blog sendiri --> checked
  • kene buat satu entry pasal contest si manja comel ni and letak gambar si comel yang paling comel skali --> checked
  • tampalkan banner contest ni kat entry dan side bar --> checked
  • tinggalkan link entry kat komen entry ni --> checked
  • yang boleh join baby dari baru lahir hingga 6 tahun --> ok, khayra 8 bulan so checked
  • tag 5 orang lagi --> mommy kysha, mama aiman, mama nabihah, ibu zafri and papa mifz
hahaha turn korang plak. closing date 25th dec tau. good luck!


Lots of love,
FYHA

Jumpe kawan lama

0 comments
semalam, reunion dengan x-dormates mummy. last jumpe time buka puase aritu. ingat memang nak continue aktiviti macam ni. kali ni lokasi di rumah auntie beep kat semenyih. luckily, khayra sangat behave all day long. tak meragam. bleh mummy makan dengan tenang. hikhik! dah la korang layan jek la gambar ni k. let the pictures do the talking. lalalalala....


aunties yang garang time sekolah aritu

auntie kinot sedang gigih bakar ayam. hikhik!

menu yang sedap. potluck style.

mummy dah tenyang!

abang danish and mommy yan

having a good time

my fave photo of the day

K.A.M.I

khayra pandang abang danish :)

nak balik dah..


cukup ke? ok la tu kan. kalo ade lagi mummy add kemudian.

p/s : see u girls next year pulak.


lots of love,
FYHA

Sunday, December 19, 2010

A lil sumthin sumthin

4 comments
let us compare:

family store taman cengal seremban
1. huggies pampers M80 = rm32.90
2. cerelac wheat & honey 450 g = rm9.95

manjaku senawang
1. huggies pampers M80 = rm37.90
2. cerelac wheat & honey 450 g = rm10.50

giant, tesco, carrefour and jusco. they are way more expensive than these two stores. if i am not mistaken, pampers jek rm40 plus. what!! pesal harga beza banyak gile? macam kene tipu pulak nih. if we are lucky, tertengok mane-mane brochure yang buat sale time weekend, paling rendah diorg offer pun rm30~32. haihh.. ini belum khayra minum susu formula lagi. mesti lagi panjang list mommy. maybe you think i am a cheapo person, well yes i am. bende ni slalu beli so it makes a huge difference. pasni pakai lampin jek lah khayra eh. hohoho...

p/s : need to do checklist untuk stores kat bangi pulak after pindah.


Lots of love,
FYHA

Saturday, December 18, 2010

Malas datang lagi

0 comments
will be at damansara this weekend untuk packing barang. lagi. *sigh*


Lots of love,
FYHA

Thursday, December 16, 2010

Nak cantek jugak

2 comments
camane nak cantek jugak tapi ala-ala muslimah macam la. slalu kalo g beli top kan, konon nak stylo la sket. but then i ended up beli blouse macam mak cik! tak pun macam budak skolah. tapi budak skolah skrang pun pandai dress up lah. gahh... rase macam dah tua pulak ni. konon surf internet carik sumber inspirasi. mereka ni pandai mix n match. ada skali nak cuba lah, haks macam burok jek mommy pakai. nape orang lain pakai cantek?! *stress*




image by marie clare

Dian Pelangi


haa nampak tak nampak tak? cantek kan? tapi mereka ni pakai berlapis-lapis. malaysia ni panas lah. rimas dan tak dapat bernafas dalam baju tu nanti (haihh banyak songeh plak aku nih tapi nak cantek!) tak pe lah kene cuba pelan-pelan. mungkin cantek satu hari nanti. ngeh ngeh!

p/s : brape banyak word cantek lah dalam entry ni. owh entry ni bukan pasal khayra obviously (",)


Lots of love,
FYHA

Wednesday, December 15, 2010

8 Fakta Tentang Darlee Zuris

3 comments
hehe first time nak masuk blogging contest ni. hadiah pon cam menarik jek. ada harapan kah? hohoho... mari kite revise balik tentang puan zuris ni....

1. sangat sangat sayangkan kysha and daddy. tak sanggup tengok aby sakit or nangis jerit-jerit *sob*
2. suke travelling. macam almost every weekend asek berjalan jek keluarga bahagia ni *likes*
3. sedang mencarik-carik orang untuk menjage aby *kire tak?*
4. takut cicak! kihkih... hantu pun kan. gagagaga!
5. kecik comel lote jek orangnye. suke tenyum. auww!
6. owh owh kamu duduk di ipoh. kihkih....
7. dah panggil name kysh since aby dalam pewut lg. alololo....
8. zuris sangat bertuah sebab hubby teman skali bg semangat dalam labour room. kite kene push sorang-sorang. huhu!

haa... ok tak? ok la tu kan... just try my luck. mane tau zuris terbukak hati suke plak. ngeh ngeh! *fingers crossed*

the 3 of us
curik gambar yek zuris *wink*

p/s : sape yang interested, try la contest ni. gud luck!


Lots of love,
FYHA

Tuesday, December 14, 2010

Drop dead cuteness

4 comments
sila jangan muntah dengan title di atas. lalalala. owh, khayra dah officially 8 bulan dah.


sayang budak ni banyak-banyak

p/s : dah pandai tolak muka orang kalo nak cium dia. khayra tau tak khayra ni baby lagi? kasi la mummy cium banyak-banyak! *grrrr*


Lots of love,
FYHA

Budak suke makan

2 comments

budak yang tak bleh tengok orang makan. dia pun nak jugak. tengok tarik-tarik baju mummy. haihh... anakku....


Lots of love,
FYHA

Monday, December 13, 2010

Jalan-jalan on weekend

0 comments
last weekend, the 3 of us tido kat umah damansara for the first time after khayra lahir! percaya tak? hahaha.. berabuk umah sewa ku itew! anyway, sampai kl, kitorg g the curve dulu. mission utama, mencari casing untuk daddy's new toy. mummy pun tumpang sekaki lah. mane bleh daddy dapat sorang. hukhuk!
then, next mission, nak makan ayam penyet. lame woo tak dapat, since dok seremban ni. takde orang nak bukak ayam penyet ke kat seremban? saye akan jadi customer awak yang paling setia. ngeee...
pastu, mummy ingat untuk dinner khayra, mummy nak beli jek kat kedai. ala yang macam heinz tu tapi brand lain. petite ke? khayra suke yang tu. skali round punye round, tak jumpe jugak. aritu beli kat one utama. ingat the curve ada la jugak tapi takde. tetibe, mummy nampak kiosk baby ambrosia. penah dengar tak? mummy penah bace la kat blog kawan, dia bagi anak dia makan. dia kata sedap. so mummy pun try la.. mummy beli perisa chicken and vege, fruit oats. mummy try kasi yang chicken and vege tu. hahahahah gile khayra tak suke. lawak sangat muke dia. rugi btol tak amik video. dia siap mulut ternganga sebab tak mo makanan tu kene lidah dia and apatah lagi nak telan makanan tu kan. muke dia berkerut-kerut. kihkihkih! maybe banyak rasa pumpkin kot sebab rase manis jek. yang fruit oats tu tak test lagi. kali ni mummy konfem akan videokan. tunggu yek next review hot mamas!

khayra loves the xmas deco!

jantung hati mummy

khayra tak takut pony!

daddy punye, mummy jeles skit

see my bling! i loike!

ni khayra punye yang tak abis

p/s : weken ni harus pegi damansara lagi untuk continue packing. huh!


Lots of love,
FYHA

Thursday, December 9, 2010

Satu masa dahulu

7 comments
apa yang mummy nak cerita ni, pengalaman yang mummy and daddy sama-sama lalui. mungkin ada yang penah mengalami atau sedang mengalami. tetibe terbukak hati nak crite.
kami kawen akhir tahun 2007. for the first year of marriage, kami fikir, baby, kalo cepat alhamdulillah, kalo blom lagi, its ok. lagipun macam ingat nak berfoya-foya dulu sebelum dapat baby. nanti banyak lagi responsibilities kan. jadi wife pun tak graduate lagi. at least that's what i think at that time. masa tu ada jugak yang dah start tanye, "dah pregnant blum?". masa ni tak de la terasa sangat sebab baru kawen so what the heck. just ignore orang-orang macam ni.
but then, after second year approached us, still no sign of baby. mummy dah rasa macam tak best. i felt very low self-esteem and embarrassed of myself of not being pregnant. sedangkan kawan-kawan mummy mostly, after kawen jek trus conceive. argghh hari-hari tension sangat. pegi mane-mane pun orang akan tanye. tak suke! every nite, mummy akan nangis. sampai daddy pun serba salah tak tau nak buat apa. mummy jadi pemarah dan cepat stress. nasib baik dapat ibu and ayah, both mertua yang sangat memahami. diorg pun tak pernah nak tanye. mereka menjadi silent supporters untuk kami. tapi kalo diorg tanye, haihh tak tau la mummy nak jawab.
mummy ada jugak tanye kat kawan-kawan yang pregnant or yang dah ada baby, apa yang diorg amalkan untuk conceive. kebanyakan sume cakap, usaha tangga kejayaan. heh! *wink* anyway, satu hari, kitorg decide untuk cuba produk biodex. gile mahal eh! spent rm300 at least. dah la barang-barang tu sume tahan untuk 2 weeks pastu kene beli lagi. so kesudahannya, kami cuba hanya untuk sebulan lebeh jek. tak larat lah.
then, try la google itu ini. finally, mummy amalkan iron folic setiap hari without missed! pastu mummy tak minum langsung coffee and tea. exercise? anggap jek tempat keje turun naik tangga tu exercise. huhu.. malas! time ni mummy and daddy redha dengan keadaan kami. orang-orang yang akan memberi kesan negative pada mental kami, kitorg jauhkan. kitorg mula calm down, dan tak stress dah. bagi kami, go with the flow. kalo ada, ada la, xde, cuba lagi. yang penting kami tak stress lah. right after 3 months, mummy disahkan pregnant! ya Allah, masa tu gembira tak terhingga. rasa syukur ya amat.
Allah Maha Mengetahui dan Maha Penyayang. Dia tahu bile kite benar-benar bersedia untuk pikul tanggungjawab yang berat tu. yela, zuriat bukannya barang untuk kita tolak sini sana. mungkin awal perkahwinan kami tak bersedia lagi, dari segi fizikal, mental dan yang penting ekonomi. dengan berkat kesabaran dan usaha, ekonomi makin pulih dan masa yang sama, datang pulak berita gembira ni. memang kire perfect timing lah! lagipun rezeki datang tanpa kita rancang. bile difikirkan, time dapat tahu mummy pregnant dulu, memang mummy sangat terkejut. kalo mummy pregnant early marriage dulu, mungkin mummy tak seterkejut macam tu. yela, kawen pastu trus pregnant, standard la tu kan. jadi pengalaman ni lagi membuatkan mummy lagi bertambah tambah la sayang dengan little coro ni *loves*

p/s : kuatkan semangat kepada sesiapa yang sedang mengalami kejadian ni. its just a phase. doa banyak-banyak. usah peduli orang lain. aja aja fighting!


Lots of love,
FYHA

Sunday, December 5, 2010

Update skit

0 comments
dah siap basuh rumah. next, kene start packing. ok malas. boleh tak barang-barang tu masuk dalam kotak sendiri then unpack balik kat rumah baru tu? huh....


Lots of love,
FYHA
 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal