Wednesday, September 22, 2010

Sembuhlah anakku


sian anak mommy. ingatkan dah sihat tapi demam menyerang kembali *sob*
jumpe doctor, dia kata slalu nye first day tu demam sebabkan viral fever then demam akan surut. sumtimes demam datang balik bcos of bacteria plak. tekak khayra pun mula nak merah dah. patut la sayang mommy kurang selera arini. sore throat rupenye. kali ni doctor bagi ubat demam and antibiotic. doctor pun ada terangkan, walaupun breastfeed, antibody dia tak sekuat masa awal2 kelahiran. towards the end kalo demam tu kire normal. aiyak.. tak lena lagi la mommy tido malam semalam sebab nak kene monitor ubat 8 hours plak.
suddenly bangun pagi, tengok muka khayra naik rashes merah!! aiyoooo mula risau. terus pegi jumpe doctor sebab dia ada pesan, khayra first time amik antibiotic, takut dia allergic. but then, doctor checked, kata maybe ada 2 possibilities: 1. sebab dia nak baik demam so rashes sume kluar (macam masa dia kene jaundis dulu), 2. allergic ubat la. kalo nak test, after rashes dah reda, try bagi ubat tu balik. kalo naik rashes tu, konfem sudah.. kan kan. tapi sian tengok muka dia merah2. ya Allah, tolong lah sembuhkan anakku itu. sesungguhnya Engkau Maha Pengasih dan Maha Penyayang. amin..


sian pipi dia yang gebu itu *sob*

p/s : daddy tak g keje arini sebab nak jaga khayra. mommy demam panas, tak larat nak bangun.


Lots of love,
FYHA

2 comments on "Sembuhlah anakku"

~dARlee zURiS~ on September 23, 2010 at 9:51 AM said...

alahai..ciannye khayra
semoga cepat sembuh ye sayang.
mommy pun sembuh cepat ek.boleh jaga khayra

FYHA on October 1, 2010 at 9:12 AM said...

tq zuris! nasib baik cepat recovery dia. kalo tak kesian gak tgk dia merengek sakit kan.

Post a Comment

 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal