Tuesday, November 30, 2010

New crib, new us

2 comments
gonna move to a new home soon. can't wait. promise will write an entry about it. yes, i can be impatient at times. and will keep dreaming about it every single nite until we actually moved in. ahaks! *mental*


Lots of love,
FYHA

Mintak jauh

0 comments
risau dan takut.

tu yang mummy rase skrang. macam-macam dengar cerita from hot mamas, anak kesayangan ramai yang demam, selsema, batuk. ade yang sampai masuk spital. aduh! plus, musim ujan and panas tak menentu. teruk lagi kalo berjangkit dari orang lain. owh, fenin fenin! jauhkan lah penyakit dari anakku ya Allah. tak sanggup nak tengok dia dalam kesakitan *sob*


Lots of love,
FYHA

Sunday, November 28, 2010

Kenduri... a BIG NO!

0 comments
well, malam semalam kenduri tahlil arwah nenek kat kampung bukit rokan. yang follow, mummy, tok naani, tok wan and auntie nadia. daddy demam, dia rest kat umah. uncle khalid teman. kite pun kalau demam tak mo dok sorang kan. mesti nak ada teman, kot pape jadi. daddy soh mummy pegi sebab ramai nak jumpe khayra. yela, time raya balik kampung kejap jek. tak sempat nak jumpe. so time ni la family tok wan kumpul reramai.
anyway, sampai jek kampung, muka khayra dah lain dah. tengok ramai sangat orang, dia jadi intimidate sket la. slalu kat umah tak ramai orang, tetibe kat kampung, riuh plak. and guess what, she was crying like crazy all the time! sampai sedu sedan. aiyoo..... dah la dia cume nak kat certain orang tapi just for a few minutes saje. even kat tok naani and auntie nadia pun dia tak mo. hohoho... parah la macam ni. sumpah tak nak bawak khayra kalo kenduri malam dah! *stress*

p/s : kami yang terawal balik sebab keadaan menjadi tidak terkawal! gaahhhh.....


Lots of love,
FYHA

Saturday, November 27, 2010

Khayra now..

2 comments
sambil tgk gymnastics kt tv, meh mummy tulis sket entry pasal khayra 7 bulan plus plus. ape eh dia dah bleh buat skrang?

1. dia makan ape saje, tapi tak suke carrot
2. prefer minum air dalam cup than bottle
3. berguling-guling, meniarap ke kiri ke kanan ke blakang ke depan.
4. toy sendiri tak pandang, suka main plastik, kertas, wire, gadgets
5. tak mo kat orang dia tak kenal. kalo nak pun sangat lah kejap
6. rambut dah banyak dah! hahaha (skill kah?)
7. suke tiup makanan dalam mulut.. haihh
8. tiap kali orang makan, dia yang mulut terkecap-kecap.. hehe!
9. nap siang 3 jam max. and malam dia akan tido kul10pm sampai kul8am. bangun malam? sangat jarang. mummy bleh tido dengan nyenyak *suke*
10. kenduri? tak suke. yes, anak saya antisosial sket
11. tak penah kembung, alhamdulillah
12. suke main ba ba cak. dia akan ketawa sekuat yang mungkin
13. kalo mummy tak pakai tudung, tok naani pakai tudung, yes, dia akan pegi kat tok naani sebab pakai tudung maknenye pegi jalan. clever girl! hahaha
14. sangat tak suke potong kuku. dia akan jerit nangis-nangis mengalahkan kene monthly jab okeh. macam kene dera plak
15. suke main dengan kaki. orang kata "mintak adik". jangan la khayra, penat mummy tak abes lagi ni. huhu
16. suke cermin!
17. tak leh duduk diam, aktif ya amat. tu sebab mummy kurus. ngeee....
18. dengar lagu dia suke, dia akan tepuk tangan
19. dia akan nyanyi sendiri dulu sebelum tido
20. kalo dia tak mo makan or minum, dia akan tutup mulut dia rapat-rapat.. notti!

takat ni yang mummy ingat. nanti kalo mummy teringat lagi mummy tambah la eh. lagipun nak siap ni nak balik kampung. ada kenduri tahlil. haihh jangan lah khayra meragam (which is impossible not to). pasal tu pun mummy akan update kemudian.


cheeky little you!

p/s : sila abaikan quality gambar. huhu!


Lots of love,
FYHA

Friday, November 26, 2010

In my own world

2 comments


budak notti dah dapat bakul... hahaha. ntahape yang best sangat bakul tu mummy pun tak tau la. mainan sendiri tak mo main. bende lain macam remote control, laptop, handphone tu yang jadi pujaan. tok naani panggil khayra "tech baby". what can i say.. she is daddy's lil girl after all (",)


Lots of love,
FYHA

Tuesday, November 23, 2010

Our 3rd year together

0 comments
wow, arini genap 3 years of our lives as a husband and wife! sadly, daddy outstation ke pahang. don't know when he'll come back home *sob*
anyway, daddy, thank you for loving me. it's so great to find that one special person like you to annoy for the rest of my life and bare with me every single time. heheh! i love you honey and i always will. xoxo.


Lots of love,
FYHA

Go to bangi

0 comments
okeh, kali ni experiment bawak khayra naik public transport g bangi jumpa daddy. oleh sebab mummy malas nak drive, kite naik komuter lah. lagipun nak kasi khayra experience kan. naik jek komuter, a few minutes after that, khayra dah berada di dalam lalaland. elok la tu, lain kali bleh bawak lagi. huhu...

p/s : next attempt, plane plak.


Lots of love,
FYHA

Sunday, November 21, 2010

Port Dickson sangat tak best.. period!!

1 comments










ok lovies, dah saksikan gambar di atas? hahaha.... okeh, khayra tak suke laut!! hahaha... lawak muka dia, tapi kesian pun ada. macam terseksa jek. so kesudahannya mandi kejap jek. bagi pelampung pun tak jalan. ngeee.... mungkin dah besar sket dia ok la kot. dia takut itu ombak. bunyi air kuat, dia cuak. rite now, dia prefer pool. nanti kite pujuk daddy beli pool la yek sayang tapi yang kecik jek la. hehe. dah tak mo nanges dah.. shhh......

p/s : by the way, thinking of not going to teluk kemang anymore. gile kotor. gile crowded. gile busuk. gile benci pegi situ. menyesal!

Lots of love,
FYHA

Love.Love.Love

0 comments
watch khayra bubbling like don't no what! hehehe...


video


Lots of love,
FYHA

Thursday, November 18, 2010

It's gift time!

2 comments
khayra's all time fave cartoon... for now *wink*

video

p/s : dibo, nick name for khayra, given by auntie nadia (",)

Lots of love,
FYHA

salam eid adha to all

0 comments
again, sambut raya dengan khayra. as usual, pagi raya di kuala pilah, kampung tok ma. khayra macam tau2 jek raya, kul 7am dah bangun dengan senyum manisnye. hehe! raya puasa aritu mummy cuma sediakan baju spare khayra jek. tapi kali ni, kene sediakan makan pulak. makin penuh kete ngan barang khayra jek. huhu!
sampai kampung, mummy kasi khayra breakfast dulu pastu baru g masjid. mummy tak dapat join solat sebab jaga khayra, so mummy dengar ceramah and join tahlil jek. tu pun khayra dah start cembeng dah. aiyoo anak mummy ni...
dah setel kat masjid, makan plak lemang, rendang sume. owh by the way, ni first time masjid tu xsembelih lembu or kambing! baru jek nk tunjuk kt khayra *sedih sket* ok, pas dah makan, mummy tidokan khayra plak memandangkan khayra dah mula meragam. secara kesimpulannya, xde buat apa arini. yang lain-lain termasuk daddy pegi visit wan uda sebab arwah tok uda baru meninggal aritu. mummy ngan khayra xpegi sebab khayra meragam. semalam panas kan, so khayra xselesa. asek nak marah, xmo ngan orang. aiyakk..
petang dalam kul4pm, gerak balik. nasib baik x jam...


tido kekenyangan


p/s : khayra sorang jek ade baju baru untuk raya. mummy ngan daddy pakai baju raya lepas jek. haihh.. tula ada baby, asek pikir pasal dia. diri sendiri pun dah xkesah dah!


Lots of love,
FYHA

Saturday, November 13, 2010

Breakfast at mc d

0 comments
khayra, khayra, rabu lepaskan kite pegi breakfast ngan auntie tina and aiman! suke suke!


a.i.m.a.n

k.h.a.y.r.a

auntie tina and aiman

pe yang khayra suke sangat

comei jek dua-dua tengok camera

our new addiction

borak kemain

auntie tina bagi hat ni, thanx in a million!! khayra suke.

lain kali kite kuar sama lagi eh. kite g shopping lak sama-sama pasni. mungkin mid valley? hehe... auntie tina, jom?


Lots of love,
FYHA

Sunday, November 7, 2010

Makan jom

2 comments
dari sehari ke sehari nak bagitau jadual makan khayra. asek lah lupe. okeh, khayra makan 3 kali.

breakfast 8am-9am : farley's husks biscuit campur dengan ebm
lunch 1pm-2pm : cerelac gandum + honey, fruit juice
dinner 5pm-6pm : bubur nasi + vege + chicken/ fish + fruit juice

masa awal-awal dulu cube cerelac rice tu. tapi khayra macam allergic, naik bintik-bintik merah kat bibir sampai leher dia as soon as after makan. trus stop. sian dia. at least tau la apa dia allergic. may be ape yang dalam cerelac tu dia tak tahan kot. yang lain, insya Allah tak de problem. alhamdulillah...

p/s : khayra tak suke minum air kosong, tolong!


Lots of love,
FYHA

Alamak!

0 comments
tadi family tok su datang after hantar auntie syirot ke uia nilai. si kecik ni of cos excited tak mo tido. yela uncle zaim ngan uncle rezza ada untuk melayan dia. pastu bile depa dah balik, mula la dia start meragam dia. slalu mummy kasi makan, mandikan then baru tidokan khayra. tapi kali ni, kasi dia mandi dulu sebab bubur sket lagi nak masak. pastu kasi lah makan. baru beberapa suap, terus tetido! ya Allah, ngantuk sangat sayang mummy ni. dengan mulut comot dia.. hehe! sudahnye, kasi tido dulu, pastu baru la sambung kasi makan balik. khayra owh khayra. macam-macam kamu ni eh :)


Lots of love,
FYHA

It's pool time!

0 comments
semalam first time khayra mandi pool!!! yeay!! seronok gile dia eh. kaki ngan tangan tak leh dok diam. slalu mandi dalam tub jek. tapi kali ni tub macam besar jek yek sayang? hehe.... kiut! saje jek nak testing khayra suke pool ke tak. so, daddy bawak la pegi visit family tok su. rumah tok su ade pool (",) lagipun auntie zira (hmm khayra nak panggil auntie ape eh?) tengah peknen week 28! cumil pewut dia. tingat time khayra tendang-tendang pewut mummy. anyway, masa mula-mula masuk air, khayra terkejut sebab tak penah mandi air sejuk. lama-lama lupe diri dah budak kecik ni. tapi rugi la takde gambar. mummy and daddy dua-dua teman khayra mandi. nanti rosak plak camera, tak pasal jek. huhu!

p/s : next week daddy kata nak bawak pegi air panas kat pedas tu. mintak-mintak jadi. hehe! owh owh, thank you tok su and family! lain kali kami tumpang lagi yek. ngeeee....


Lots of love,
FYHA
 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal