Monday, May 21, 2012

Drama queen

0 comments
mommy... where aaaare youuu? (sambil ada tone dalam drama skit)

yes, now sume orang kene duduk dekat dengan dia. kalo tak dia akan round satu umah jerit where are you, where are you.. poning! tak kire la daddy ke, naani ke, auntie ke, uncle ke. kalo skype pon sama jugak. kalo bleh sume muke kene masuk dalam screen lappy tu supaya dia bleh nampak LOL

but i like it, cute. hehehe!

p/s : ntah tengok crite apa khayra tiru ni


Lots of love,
FYHA

Friday, May 18, 2012

From shah alam with love

2 comments
earlier this week, khayra dapat present!!! from who? auntie aja la!!! double yeay!! bersungguh-sungguh khayra bukak kotak tu. hehehe




muke eksyen abes dapat hadiah. sheeshhh..

anyway, to auntie aja, thank you sebab susah payah tempah sweater ni untuk khayra. siap ada nama si kecik ni lagi. tunggu next month khayra pakai and snap gambar banyak-banyak tau auntie aja. oh, see you next weekend!


Lots of love,
FYHA

ABC

0 comments
mummy : a for apple, a a apple. pastu?
khayra : ball
mummy, b for ball, ba ba ball
khayra : cat
mummy : c for cat, ca ca cat
khayra : dog
mummy : d for dog, da da dog
khayra : phant
mummy : e for elephant, e e elephant
khayra : ???

hahaha sampai situ jek khayra lancar. abc tak reti nak sebut lagi, tapi dia ingat object untuk huruf tu. jadi la wahai anak. slow-slow yek.

p/s : khayra kata, 1, 2, 9! mummy pengsan! 1,2, 3 la khayra....


Lots of love,
FYHA

Priceless face

0 comments
video


last weekend baru la berkesempatan khayra nak bertiup lilin and potong kek. huhu sebulan dah kot! ala, baru ada weekend yang sume family members free (except uncle kalid and auntie erin). ni pun buat kat umah tok naani, saje jek, tak plan pun. tengok khayra sikit la punye happy dapat birthday cake, nyanyi ramai-ramai untuk dia. kali ni dia lagi faham kot, macam last year dia dok blur jek apa bende yang jadi. padahal taun lepas siap ada 3 kek. hehe. anyway, sampai skrang dia dok nyanyi lagu birthday untuk dia tau. dia tau lepas nyanyi, clap, then tiup lilin then potong kek then clap lagi. comel kan! siap buat lakonan semula everytime. hehe.....

p/s : tunggu next year yek khayra untuk potong kek lagi


Lots of love,
FYHA

Tuesday, May 8, 2012

New addiction

0 comments
currently, i am addicted to this series. sangat best sebab lawak dia agak sarcastic and it is fun to watch. try la tengok (^.^)


suits, every monday, 10pm on diva


Lots of love,
FYHA

Sunday, May 6, 2012

Weekend yang slow

0 comments
hukhuk daddy kene keje arini. mummy masak sedap, daddy balik lewat plak. hehe sedap la sangat kan, padehal kari ikan kerapu, sayur kangkung belacan ngan air tembikai jek :p

arini takde plan nak kuar jenjalan pun, kasi can la daddy rehat kat umah on sunday. dah la syahdu jek cuaca, i like!! heheh..

anyway, semalam mummy agak risau pasal adik dalam perut ni kurang gerak. tak sedap ati punye pasal, daddy bawak gi pusat rawatan Islam az-zahra (camtu ke eja?). waktu menunggu ada gak sejam, tapi ada sofa ngan aircon so takde la nak marah sangat. then, sampai giliran mummy, doctor tu pun scan tengok keadaan baby. alhamdulillah, heart beat normal, doctor ada nampak gerak-gerak. kesimpulannya no problemo lah. haihh syukur. tok ma plak pesan makan chocolate and ice cream so that baby active skit. tips ni tau para mommies yang risau tak tentu hala cam mummy ni. ngeee.... arini baby dah gerak banyak dah. yeay!!

oh, tadi first time gi pasar borong sorang-sorang bawak khayra. dia pon cam suke jek tengok ayam, ikan, daging, sayur buah sume. pasni bleh la teman mummy gi pasar lagi yek (",)

p/s : tak sabar nak weekend depan (^.^)


Lots of love,
FYHA

Friday, May 4, 2012

26 weeks

2 comments
mummy dah sampai ke penghujung 2nd trimester. hohh cepat kan! mengah dah kian terasa dah ni. baring pon serba tak kene. kene mengiring, tak leh telentang macam tu jek, mesti rase senak. selera makan pon tok sah cakap la, melambung-lambung naiknye. tapi badan mummy tak nampak berisi, perut jek naik, ok lah tu kan. hehe! tapi kan arini baby tak gerak aktif macam selalu lah. risau jugak. tengok la malam kot dia aktif. nanti mummy poke dia kuat skit. harap tak de apa masalah la...

p/s : bile nak ganti puasa ni??? asek lapar jek...


Lots of love,
FYHA

Birthday gifts

2 comments



dulu masa baya khayra, mummy dapat kek jek tau. hehe dengan anak sendiri nak jeles pehal. huhu! takde la, happy tengok khayra excited dapat present ni. now, bile dah bosan main ipad, main basikal plak. bosan dengan basikal, main barbie doll pulak. kemain lagi dia. present uncle khalid and auntie erin plak dah merata-rata (drawing book and color pencils). tinggal brape batang jek kalernye. hehehe... tengah tunggu auntie nadia punye pressie plak (^.^)

p/s : those presents from daddy and tok naani. khayra said thankie! (",)


Lots of love,
FYHA

Bersatu jua akhirnya

0 comments
syukur ke hadrat Illahi, majlis berjalan lancar. mak ngah dah selamat dah jadi isteri enche apit. welcome to the family ya!

wow, memang sangat fenats la weken lepas. pas majlis abis, rase lega, tak yah dah pikir pasal kenduri lagi. kitorg balik seremban rabu malam lepas, and mula la tolong buat preparation skit-skit. relatives pon start datang kamis malam, so agak meriah jugak la malam tu. then, jumaat pagi sibuk masak untuk lunch, ada yang kemas umah and siapkan apa-apa yang patut. pastu, pas solat jumaat, mula la majlis akad nikah. cuaca masa ni cantek, tak de tanda-tanda nak ujan ke apa. alhamdulillah la dipermudahkan sumenye. malam plak majlis berinai. first time mummy daddy merenjis. kihkihkih gayat skit! pastu setel, ada briefing untuk tugas masing-masing.

esoknye yang lagi fenats tu, reception. tugas mummy senang jek, jaga mangkuk tingkat dengan dessert table bahagian vip. kata mak buyong, tugas camni jek yang mummy larat buat. nak ke hulu ke hilir memang tak dapat la kan. mengah mak! huhu... mangkuk tingkat untuk apa? biasanye, ni orang negeri la, kita akan sediakan mangkuk tingkat yang berisi nasi and lauk-pauk kenduri untuk family pengantin sebelah sana. macam buah tangan la gitu.

hari terakhir, majlis bertandang. ni tak fenats la, gi menghantar and makan jek. family laki ni orang labu so dekat jek la. and oh, mummy dapat kat meja pengantin! gayat lagi. hahaha...

dah setel sume majlis, bertungkus-lumus kemas umah pulak. mujur daddy cuti isnin so bleh la buat skit-skit. dah siap sume, rasa nak patah pinggang pon ada, tapi berbaloi-baloi. hehe.... bukan slalu kan.


the pengantins

err bukan mummy yang kasi candy ni yek, harap maklum

berpeluh-peluh anak dara ni haa..

gambar mummy tak de la kat sini. dalam lappy tk ma la plak. lupe nak transfer. hukhuk. anyway, mummy doakan agar kedua mempelai ni akan bahagia hingga ke akhir hayat. cepat-cepat dapat baby, kasi kawan kat adik khayra ni tau.


Lots of love,
FYHA
 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal