Sunday, June 29, 2014

Terawih punye cerita

2 comments
my my... first experience bawak anak-anak syurga ni pi terawih.

mencabar. 

si kakak khayra yang manis ni dah biasa kat skolah, kalo tak sempat join solat, dia kene duduk diam-diam. so, she's ok, well behave. 

si adik khaleef yang bijak ni pulak, wow, sangat la aktif. dia yang paling kecik antara budak-budak lain, and they were all girls. i assumed yang dia akan malu-malu and duduk diam. oh man, i was so wrong! haha!!! abis dia kacau anak dara orang lain, cubit pipi, tarik telekung, try nak keluar pintu, did funny things i guess since ada 'penonton' yang gelak. one time i saw him standing on the pantry area, shouted, 'ngan men arr' (jangan main la). padahal dia yang dok buat haru hehe. 

well, i hope tonight things get better. we just want to expose them with solat terawih jemaah. selalu kalo solat fardhu kat masjid or surau, anak-anak syurga ni behave skit sebab mungkin tak lama kan. 

anyway, yes, another 29 nights to go. come on us, we can do it. bulan lain tak dapat de pahala lipat lipat lipat ganda like this (^.^)


Lots of love,
FYHA

Saturday, June 28, 2014

Have a blast month uolls

0 comments
last weekends jumpa auntie khayra kat school regarding report card.

auntie wani class teacher khayra. dia explain pasal progress khayra kat class camana. so far, for her age, results sume normal. dia kurang minat tang writing hehe. bila time  menulis jek, kene duduk sebelah auntie, kalo tak dia dok borak dengan best friend dia, fahiqa. 

one fine day, 

m: khayra, if you play nice with adik, Allah gives you 10 pahala. nak tak?
k: nak!! 

for a while, diorg main dengan amannya. suddenly, 

k: mommy, where's Allah. i cannot see Allah pon (mind her english, she is still learning hehe)
m: Allah is everywhere. bla bla bla bla bla...

now, i am still trying to change myself in educate, nuture these two anak syurga. thanks to my hubster, he taught me a great way, how our prophet, nabi Muhammad, besarkan anak-anak cucu baginda. i really hope i have the strength to do so. 

alhamdulillah, khayra dah bleh recite al-Fatihah, an-Nas, bacaan takbir, rukuk i'tidal, sujud. now tengah melancar doa iftitah. next year kite start practice solat dengan bacaan penuh yek khayra anak yang solehah (",)




p/s : salam ramadhan to all muslim. first time nak p terawih bawak anak-anak syurga ni. wish me luck!


Lots of love,
FYHA

Monday, June 2, 2014

Farm in the city

0 comments
di suatu petang yang bosan.....





















kitorg decide untuk datang sini. location senang jek, jumpa giant equine, jumpe la farm ni. carik jek kat waze, confirm ada. 

budak-budak ni kemain happy sangat tengok animals kat sini. dah la diorg bagi belai, usik binatang, bagi makan kat sini. lagi la syok. khaleef plak berani-berani takut hehe. so, for all parents out there, sila la bawak anak korang datang sini. tak nyesal punye. tempat ni tak besar sangat, tak de la letih nak abis satu round macam p zoo. tapi sini tak stroller-friendly. kalo yang kecik tu better pakai baby carrier jek. toilet bersih, ada restoran untuk lepak, banyak pokok. ni dah cuti sekolah dah ni, sila la terjah ok mummies daddies (",)


Lots of love,
FYHA
 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal