Wednesday, January 25, 2012

Cuti 4 hari


overall, ramai yang enjoy chinese new year holiday kan? cuti panjang la katakan, sape tak suke. ai pon sronok jugak! heheh... bleh spent time ngan enche hubster dengan anak dara sorang ni. kitorg tak balik seremban pon sebab tok naani pegi kelantan, tok ma balik perak.

during weekends, kitorg kemas umah. errkkk daddy yang banyak buat, mummy hanya mampu supervise khayra aje. heheh.. penat gile la sebab since preggy, mummy tak kemas umah sangat sebab takut nak buat keje berat-berat ni. after enter 2nd tri nanti baru berani skit kot.

on monday plak, kitorg kluar jalan! dekat jek, gi mines. mummy ngan khayra tak penah gi sini lagi. sedih skit kan? lol
after lunch and jalan cuci mata skit, kitorg gi the heritage, depan building mines tu. actually tu la main purpose kitorg pon, nak datang sini. ada apa kat sini? ada Critterland!! best woo kat sini. thanks to auntie aja, dia penah suggested kat mummy dulu *flying kiss skit*
so many things here for kids to play. jangan risau, diorg sangat pentingkan safety. ok, let me explain skit, kot ada hot mamas kat sini nak bawak anak-anak korang eh. critterland ni bukak everyday, from 10am till 6pm on weekdays and 8pm on weekends. the best part is, bayar untuk anak jek, adults free. weekdays rm15 and weekends rm22. kalo anak ramai tu sakit skit la kot. hehe! pastu jangan lupa bawak stokin, nanti kene beli kat sane rugi jek. oh lagi satu, masuk parking kene rm5 tau. tapi nanti pas bayar critterland tu, mintak resit, nanti bleh refund balik duit parking tu. well, these things yang penting la untuk korang yang tak tau. hurmm korang tengok la piccas kat bawah ni betapa enjoynye khayra petang tu.








memang penat la main kat sini. dengan kite-kite skali sweating like crazy. kitorg letih dok kejar khayra la, kene ikut dia mane dia pegi. tapi memang enjoy la. siap take turn sapa kene eyeing khayra. time rest tu leh la main wifi yang laju kat situ. heheh! part yang susah ya amat tu time nak ajak khayra balik. bile dukung jek bawak ke sofa untuk pakai kasut, dia lari balik kat playroom tu. kene kejar balik. ada la scene ni dok ulang-ulang 3-4 kali. last-last dukung la dia melalak-lalak. pakai kasut pon meleleh airmata. dah la kitorg the last one yang balik. malu btol. orang tu siap dah pasang tiang dah nak tutup pintu. wuhuuhu...

selasa plak hari untuk bangun lambat, bermalasan. i like......

p/s : sape-sape nak bawak tu, jangan harap anak korang nak balik awal yek. so sile makan kenyang-kenyang, solat siap-siap baru pegi sebab kat situ tak restoran and surau pon pak guard yang jaga kunci so agak tak conveniece.


Lots of love,
FYHA

4 comments on "Cuti 4 hari"

Miss Aja on January 26, 2012 at 10:25 AM said...

*flying kiss* waa khayra!!!!! best sgt kan kan kan..i wish bila khayra dah besar, khayra still remember ur trip here, darling!

FYHA on January 26, 2012 at 6:56 PM said...

This wont be the last trip la auntie aja. Akan bawa lagi dan lagi dan lagi. Hehe!

Papa Mifz on February 8, 2012 at 6:36 PM said...

ko pregnant lagi yer...tahniah yer...

khayra dah besar yer...sekejap je kan..;)

FYHA on February 22, 2012 at 6:57 PM said...

tq yus. rezeki mengejut hehe..

Post a Comment

 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal