Tuesday, January 29, 2013

Adik can eat!


khaleef loves his food alhamdulillah...

yes, dia dah 6 months and boleh dibenarkan makan heheh! bunyi macam kejam jek kan. haha.. tak de la, standard la tu, kasi start makan at 6 months kan. kalo ada yang bagi before tu kot apa-apa jadi kat baby, padan muke jek mummy cakap. macam tak tau perut baby tak mature lagi, pi bagi makan tu sapa suruh kan. tu cari penyakit nama nya. ooppss ter'emo' plaks.

anyway, mummy start dengan husk biscuit+ebm time brunch, cerelac beras merah utk petang merangkap dinner. at first, kakak pon tumpang sekaki jugak so kene buat lebih. biase la mula-mula kakak yang seronok tengok adik dah bleh makan. adik pon lagi la seronok dapat makan. asek tengok mummy daddy kakak eat jek, hehe sian. minggu ni bleh la start buat bubur nasi plak. bukan apa, saje ajar makan cerelac jugak sebab kot la time travel or shopping, jenuh plak nak carik bubur nasi kalo dia tak ajar dia makan cerelac tu.

besides makan, khaleef dah merangkak. what??!!! cepat kan? dia meniarap skit mula-mula then tros angkat montot practice merangkak. now bleh la merangkak a few times. i am so surprise la of cos sebab cepat sangat. maybe tak sabar nak catch up kakak dia kot. ada harapan nak jalan before 1 year old kan?


Lots of love,
FYHA

5 comments on "Adik can eat!"

Miss Aja on January 29, 2013 at 12:16 PM said...

muka sepesen khayra la adik! comel bangat!!

TiNaTaKesHi TiNa on January 29, 2013 at 4:23 PM said...

cepatnye..khaleef dah leh merangkak dah..hebak..hebak..clever boy la khaleef!

aida farha on January 29, 2013 at 9:24 PM said...

wah cepatnye..khaleef da merangkak ..pasni leh tolong mummy mgemas plak...hehe

FYHA on February 1, 2013 at 2:12 PM said...

Aja : kan! Especially tang mata tu

Tina : kalo dia bleh berdiri skang, aku rase dh berlari dh budak tu. Xsabar sgt nk join kakak main hehe

Aida : part mengemas tu yg mummy xsabar nk tunggu tu huhu

FYHA on February 1, 2013 at 2:13 PM said...

Aja : kan! Especially tang mata tu

Tina : kalo dia bleh berdiri skang, aku rase dh berlari dh budak tu. Xsabar sgt nk join kakak main hehe

Aida : part mengemas tu yg mummy xsabar nk tunggu tu huhu

Post a Comment

 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal