Tuesday, February 19, 2013

Ada apa dengan perak


chinese new year aritu lama cuti kan. kitorg pon ada majlis pertunangan kat kuala kangsar. hmm apelagi.... vacation!!!!

kitorg gerak pagi after subuh ari ahad. singgah rnr tapah for breakfast and mandikan budak-budak. luckily mereka tak meragam sebab kaco time tido. sampai sungai siput dalam kol1130am. majlis berjalan lancar, alhamdulillah. cuaca pon cantek. after majlis, kitorg mula la percutian. first stop, mee udang mak jah. kedai dia tepi jalan jek. you won't miss it kalo lalu jalan tu. plus, memang banyak gile kereta and bus yang stop kat kedai ni. service kedai ni agak slow jugak sebab ramai orang. ada dalam 15-20 minit jugak nak sampai makanannye. nasib baik rasa dia tak mengecewakan. kuah pekat, udang besar and banyak. puas la makan! burppp! hehehe alhamdulillah...

then, kitorg singgah taiping pulak. ni sebab auntie aja punye pasal la ni. hahaha! mummy dah terjebak nak p zoo taiping. sampai zoo around 6pm, so decided untuk masuk night safari. as usual, khayra is being penakut the whole way. so better naik tramp dari dia terjerit-jerit time jalan. siap keraskan kaki pulak tu! sabar jek lah. naik tramp dia ok skit. baru la dia rasa excited tengok those animals. kitorg pon happy tengok dia happy. yang adik pulak tak paham apa-apa hehe. dah setel round, kitorg gerak ke ipoh pulak. since paklang ikut, dia kene balik early in the morning naik train sebab dia on call esok, kene la kitorg stay di ipoh. actually vacation kali ni sangat gamble. kitorg tak book hotel or buat to-do-list. memang main redah aje. that night kitorg stay di riverside apartment. dah exausted gile so mandi tros tido. budak dari dalam kete dah tido. lega.

the next day, konon nak mandi-manda di tambun. sampai sana, masya Allah! ramainye umat manusia. dah la beratur beli tiket panjang, nak masuk pon beratur jugak sebab diorg bagi masuk skit-skit since kat dalam theme park tu dah penuh. so, naik keta tros pegi lumut. on the way tu ada la jam skit kat tol simpang pulai tu. ramai orang nak gi cameron kot. sampai lumut pon ramai jugak umat manusia. haihh cuti panjang kan. sabo jek la... petang tu nasib baik jumpa cousin daddy, dia tolong carikan hotel. dia ada contact so senang skit heheh! around 7pm check in, relax jap, siap-siap, then out for dinner. around 10pm balik hotel, siap budak-budak untuk tido then zzzzz......

bangun subuh, pastu khayra follow daddy turun breakfast. then dia teman mummy pulak. adik sedap tido so kene take turn untuk breakfast. time makan, tak aman btol since pool kat sebelah jek. 'Khayra nak pool' katanya, sambil tarik tangan mummy yang tengah makan ni. sudahnye, mummy sempat makan cereal jek. membazir betol! around 1030am khayra and adik dah puas mandi pool, kitorg pon siap-siap untuk check out. singgah umah cousin daddy kat sri manjung then gerak balik. tak ikut tol plus, ikut jalan lama yang ikut sekinchan, kuala selangor then kluar latar highway, elite highway then lekas highway.

overall, penat gile! tapi fun. nak gamble lagi tak next time? mungkin tidak. huhuhu.... dah beranak pinak ni tak mampu la nak spontaneous macam dulu. rasa tua sangat dah lol


Lots of love,
FYHA























2 comments on "Ada apa dengan perak"

Miss Aja on February 20, 2013 at 11:21 AM said...

wah mummy pg zoo tepen! hehe..bestnya holiday kan... lari dari rutin harian. hehe

FYHA on February 21, 2013 at 1:44 PM said...

Hehe quite nice la taiping. Old school sgt the building n xserabut. Mayb cuti lama so org ramai kluar perak kot cos jln lengang from k.kangsar, taiping, ipoh n lumut

Post a Comment

 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal