Thursday, August 15, 2013

Drama pagi syawal


raya berempat taun ni, alhamdulillah..








macam biasa la seperti tahun sebelum, pagi raya di pilah and so on an so forth. tapi taun ni ada extra special skit.

bayangkan, tengah imam dok bagi khutbah, mummy bleh plak sakit perut kan. dah la dengan khaleef yang clingy nak berdukung jek, khayra sibuk nak main dengan kawan. terpaksa mummy pesan kat makngah untuk tengokkan khayra sekejap sementara mummy lari balik umah tok yang. 

tak lama pon, dalam 5-10 minit mummy pi balik masjid depan umah tu. dalam hati ada niat macam nak tunggu jek yang lain-lain balik dari solat raya tapi instict mummy kata kene pegi masjid jugak.

sampai masjid, cari khayra. tengok sekeliling, khayra tak de. tengok kawan yang dia main sama tadi, budak tu dah main sorang-sorang. arghhh sudah!! mana plak anak aku ni. pastu mak budak tadi kata khayra baru jek kluar dari gate tadi. i was like, wth?!!!!! anak aku kluar sorang-sorang korang tengok jek ke??? aku tros berlari kluar gate jerit nama khayra macam orang mati anak hokey!!! rasa macam jantung dah tercabut, lemah lutut sume ada! mak ngah pon terlari-lari cari dalam area masjid. ya Allah dalam hati mummy doa banyak-banyak.

jerit punye jerit, skali pusing nampak khayra berlari dari jauh ke arah mummy. meraung-raung sambil depa tangan tu dari jauh nak peluk mummy. syukur!!! anak aku selamat! terus peluk kuat-kuat, nangis dalam hati skit wuwuuu...

setengah hari tu, asal khayra tak nampak mummy jek dia akan nangis. fobia dah dia. tapi memang menakutkan la, tak sanggup nak rasa perasaan tu lagi. tak mo tak mo!


Lots of love,
FYHA

2 comments on "Drama pagi syawal"

si penagih kopi on August 16, 2013 at 2:18 PM said...

ok ni drama suspen...thank God Khyra is all okay..

Selamat Hari Raya Darl..

:)

FYHA on August 20, 2013 at 6:19 PM said...

Selamat hari raya teddy!!! :)

Jemput dtg umah yek

Post a Comment

 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal