Saturday, November 27, 2010

Khayra now..


sambil tgk gymnastics kt tv, meh mummy tulis sket entry pasal khayra 7 bulan plus plus. ape eh dia dah bleh buat skrang?

1. dia makan ape saje, tapi tak suke carrot
2. prefer minum air dalam cup than bottle
3. berguling-guling, meniarap ke kiri ke kanan ke blakang ke depan.
4. toy sendiri tak pandang, suka main plastik, kertas, wire, gadgets
5. tak mo kat orang dia tak kenal. kalo nak pun sangat lah kejap
6. rambut dah banyak dah! hahaha (skill kah?)
7. suke tiup makanan dalam mulut.. haihh
8. tiap kali orang makan, dia yang mulut terkecap-kecap.. hehe!
9. nap siang 3 jam max. and malam dia akan tido kul10pm sampai kul8am. bangun malam? sangat jarang. mummy bleh tido dengan nyenyak *suke*
10. kenduri? tak suke. yes, anak saya antisosial sket
11. tak penah kembung, alhamdulillah
12. suke main ba ba cak. dia akan ketawa sekuat yang mungkin
13. kalo mummy tak pakai tudung, tok naani pakai tudung, yes, dia akan pegi kat tok naani sebab pakai tudung maknenye pegi jalan. clever girl! hahaha
14. sangat tak suke potong kuku. dia akan jerit nangis-nangis mengalahkan kene monthly jab okeh. macam kene dera plak
15. suke main dengan kaki. orang kata "mintak adik". jangan la khayra, penat mummy tak abes lagi ni. huhu
16. suke cermin!
17. tak leh duduk diam, aktif ya amat. tu sebab mummy kurus. ngeee....
18. dengar lagu dia suke, dia akan tepuk tangan
19. dia akan nyanyi sendiri dulu sebelum tido
20. kalo dia tak mo makan or minum, dia akan tutup mulut dia rapat-rapat.. notti!

takat ni yang mummy ingat. nanti kalo mummy teringat lagi mummy tambah la eh. lagipun nak siap ni nak balik kampung. ada kenduri tahlil. haihh jangan lah khayra meragam (which is impossible not to). pasal tu pun mummy akan update kemudian.


cheeky little you!

p/s : sila abaikan quality gambar. huhu!


Lots of love,
FYHA

2 comments on "Khayra now.."

♥♥relyza♥♥ on November 27, 2010 at 11:44 PM said...

comey!! haish, tak sabar nak ada baby ni. nanti blh chitchat ngan mummy khyra...

FYHA on November 28, 2010 at 2:38 PM said...

tak sabar yek... enjoy while u still can. pasni letih 24/7 tau. hehe!

Post a Comment

 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal