Sunday, November 7, 2010

Makan jom


dari sehari ke sehari nak bagitau jadual makan khayra. asek lah lupe. okeh, khayra makan 3 kali.

breakfast 8am-9am : farley's husks biscuit campur dengan ebm
lunch 1pm-2pm : cerelac gandum + honey, fruit juice
dinner 5pm-6pm : bubur nasi + vege + chicken/ fish + fruit juice

masa awal-awal dulu cube cerelac rice tu. tapi khayra macam allergic, naik bintik-bintik merah kat bibir sampai leher dia as soon as after makan. trus stop. sian dia. at least tau la apa dia allergic. may be ape yang dalam cerelac tu dia tak tahan kot. yang lain, insya Allah tak de problem. alhamdulillah...

p/s : khayra tak suke minum air kosong, tolong!


Lots of love,
FYHA

2 comments on "Makan jom"

~dARlee zURiS~ on November 8, 2010 at 1:47 PM said...

malam khayra just bf je ek?tak lapar eyh?
kysha..malam kasi dia mamam buah or biskut rusks tu instead of bf.kalu tak,confirm kysha kelaparan.mmg kuat mkn anak dara tu.hehee..

FYHA on November 8, 2010 at 10:10 PM said...

ha'a, malam bf jek. 3 kali ni pun macam dah byk sbb paed kata 2 kali makan pun dah cukup :) lagipun makan awal, dia tido awal. 9.30pm dia dah masuk tido dah sampai pagi. bgn 2-3 kali jek utk bf. huhu..

Post a Comment

 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal