Tuesday, April 26, 2011

Minah kampung in the house! hehehe...


lain btol feeling dok kat area kampung ni. yes, mummy and khayra dah kat rompin, teman daddy. daddy pegi keje around 9pm, pastu lunch same-same then balik keje kul5pm. daddy suke sebab boleh spend time ngan khayra selalu. kalo tak jangan harap la nak macam ni time keje kat bangi tu. huhu.
kat rompin ni lebih kurang macam kuala pilah, cuma tak serabut sebab kawasan dia luas. drivers kat sini pun macam berhemah la. tak de kelam kabut menyakitkan ati. makanan dia sedap! dan murah. banyak choice plak tu. mummy blom start masak lagi. tengah amik mood. bleh ke camtu? hahaha... part best, dekat dengan beach!! about 10 minutes dari umah. petang semalam, kitorg jalan-jalan kat beach. sangat best feeling itu okeh! arini daddy kata nak bawak jalan pegi endau plak tengok jetty yang nak ke pulau tioman. i loike! si kecik ni suke la dapat naik car. owh petang ni ada pasar malam jugak. harus pegi ni (",)
kat mane kitorg tinggal? tempat ni name dia institut pengurusan peladang (chalet). kat sini susah nak dapat umah sewa. kalo ade pun mahal la. yang ni sebulan around rm600, fully furnished, 2 bilik with aircon. so kalo nak datang, maybe pit stop sementara nak ke pulau tioman tu, just bawak alatan untuk masak (kalo nak masak la). malam-malam kat sini sejuk gedik! sedap tido. heheh!
pe lagi eh pasal rompin ni.... owh udang galah!!!! siyes heaven kat sini sape yang seafood lovers tu. ade udang tu sampai rm70 sekilo! just imagine how big the udang is. buah tembikai pun murah like rm1 sekilo. nak pesan? bleh no hal. tapi self pick up la eh. heheh.

p/s : it took 3 hours to reach rompin. hadoi kematu montot ku!


Lots of love,
FYHA

2 comments on "Minah kampung in the house! hehehe..."

~daRLee ZuRiS~ on April 26, 2011 at 1:51 PM said...

bestnye!
sonok kan suasana kampung
rompin ngan ipoh lagi jauh.bila ah nak sampai situ

FYHA on April 26, 2011 at 4:00 PM said...

nanti aby dah besar, ajak la mr shahril jalan2 ke tioman. bleh lalu rompin mkn udang galah :)

Post a Comment

 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal