Tuesday, July 31, 2012

Our new bundle of joy


sorry blog, i have abandon you for quite sometimes.

yes, finally mummy diinduce on monday morning last week. around 7.50am doctor panggil masuk bilik untuk check brapa bukaan and induce. guess what? doctor yang check tu doctor yang sambut khayra dulu, dr brinta! wow, what a coincidence! since dia yang buat, mummy agak confident la sebab dia sangat experience. anyway, dia kata mummy dah bukak 2cm and dia pelik apesal mummy tak rasa sakit ke apa sebab kakak depan katil bukak 2cm jugak tapi muka dah berkerut-kerut. bagi mummy itu bahagian masing-masing la kan. kali ni induce pon dia masukkan pil.

dah setel, mummy pon naik katil (sebab kene bed rest for 2 hrs) and had my breakfast. masa tu macam dah rase dah contraction tapi tak kuat. gagah jugak makan sebab lapar kan. after a few minutes, nurse datang nak check contraction. 2 kali dalam 10 minit. mummy maintain cool lagi. 1 jam kemudian, mummy tak tahan, panggil la sister kat situ. dia check, pakai ctg. tak lama tu sister panggil dr brinta bagitau contraction mummy quite strong. kalo ikut prosedur, doctor kene check bukaan sebab 4cm baru bleh tolak le labor room. tapi dr brinta ni cam confident jek tengok mummy (diorg tau previous pregnancy mummy diinduce and cepat jugak bersalin) so dia tros suruh nurse tolak mummy ke labor room. mummy call daddy suruh dia datang asap sebab mummy tak nak dia miss anything.

on the way ke labor room, tengok tok ma and tok pa dah kat depan pintu. pastu dah settle down kat atas katil, doctor check, dah bukak 4cm. oh mase tu around 10.30am. sakitnye Allah jek la tahu. abis tangan budak nurse yang praktikal tu jadi mangsa tau! salahkan daddy sapa soh dia lambat.

a few minutes after that daddy sampai. huhh masa tu sakit teramat dah. doctor pon kejap-kejap check bukaan, dah 6cm, pastu 9cm, at last 10cm!!!!!

23rd july 2012, 11.39am, lahir la baby boy ke dunia. alhamdulillah syukur!!! teran bersungguh-sungguh, skali nurse kata baby 3kg. hmm patut la pon. semangat bandingkan kakaknye dulu, 2.25kg jek. anyway, the best part was, my uri tertinggal dalam. syok kan!!!

ok sambung esok....


Lots of love,
FYHA

3 comments on "Our new bundle of joy"

Miss Aja on August 1, 2012 at 8:03 AM said...

love this post!!how happy u are! tahniah 1000X..i hope i have the chance to experience this as well. :')

ZaHiDaH on August 1, 2012 at 8:52 AM said...

salam min....tahniah...dh sepasang dah anak u...mest kiut miut mcm kakak die jugak...;) nnt letak gambar baby ekkk...congrats again....:D

FYHA on August 1, 2012 at 1:15 PM said...

Tq girls!!! Syukur sume dh selamat. Berjaya jugak lahirkan seorang khalifah :)

Post a Comment

 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal