Wednesday, August 1, 2012

Sakit kali ke 2


lupe la nak kasi kredit untuk doctor yang sambut baby. nama dia dr shaheeda. thanks dr. jasamu dikenang.

back to my uri story. as usual, after baby kluar, next step ialah kluarkan uri then jahit. unfortunately in my case, uri sangat dalam and melekat (if i am not mistaken). 1/2 jam lepas bersalin, 3 doctors tried to pull out the uri. yes, dia seluk dalam-dalam okeh! haihh...

tak berjaya jugak.

then, doctor decide untuk proceed MRP (manual removal placenta). apekah? mummy kene tolak ke ot, dibius epidural (sakit!) then half badan jadi numb. mula lah operasi doctor menyeluk lagi dalam untuk kluarkan uri tu. bleh bayang tak koyaknye banyak mana? ayayai... mummy masuk ot dalam 12.30pm, kluar ot kol2.30pm. beranak baby pon kejap jek dari nak kluarkan uri tu. fuhhh mencabar sungguh la. 2 kali sakit ni.

mummy rase sebab operation mummy taun lepas la jadi macam ni. kite tak taukan apa rupe kat dalam tu pas operate. tapi alhamdulillah tak efek kat baby.

so, tu la pahit manis memberanakkan anak kedua ni. since mummy diinduce, mummy tak tau la apa beza bersalin anak laki or perempuan sebab dua-dua kali air ketuban mummy doctor yang pecahkan. dua-dua kali jugak Allah permudahkan sebab sakitnye kejap aje. khayra 8 jam, yang adik 3 1/2 jam.

p/s : thanks to all yang telah mendoakan kami. moga Allah membalas jasa korang.


Lots of love,
FYHA

2 comments on "Sakit kali ke 2"

mama chantek said...

khaleeffffffff betui tak mama chantek eja =P

FYHA on August 3, 2012 at 12:14 PM said...

Haha sengal huda :p

Bile nk dtg tgk khaleef ni?

Post a Comment

 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal