Thursday, October 11, 2012

Mempotty train khayra


berjaya ke tak? hehehe...

mula-mula start potty train ni rasanya 3 minggu lepas. mummy sempat train dalam 4-5 hari macam tu pastu kene duduk umah tok naani dalam 2 weeks la pulak sebab daddy outstation.

anyway, masa tu, ya Allah, senang btol la darah menyirap bile dia tershee shee atas lantai kan. at first mummy lembut lagi la. masuk 3rd day, dah garang skit dah. so agak kurang la terbabasnya. sama jugak hari seterusnya. oh, lupe pulak, time tido jek mummy pakaikan pampers.

but then, bile start balik semalam (sebab dah balik umah sendiri and dia bleh la terbabas merata tanpa risau kene carpet), khayra sangat la senang nak suruh ke toilet. tak macam mula-mula dulu la, liat kemain. tau-tau jek dah basah panties. anyway arini, khayra tak terbabas langsung-langsung!! the best part was time dia tengah main, then tetibe berlari berdiri depan toilet sambil pandang mummy. mummy pon macam paham la signal tu, dia nak shee shee. cute kan! i was so happy!

memang kata orang, nak ajar toilet ni sangat la kene sabar. bukan skit-skit punye sabar tau, kene sabar banyak macam tinggi gunung everest tu haa! pastu simpan la carpet yang cantek tu yek. umah kitorg rase macam dah bogel dah tanpa carpet, but what to do. kang kene shee shee lagi malas nak basuh kan. so malas vs cantek, malas yang menang! hahaha!

p/s : sapa-sapa nak potty train anak-anak tu, good luck yek! hehehe....


Lots of love,
FYHA

2 comments on "Mempotty train khayra"

~daRLee ZuRiS~ on October 12, 2012 at 11:31 AM said...

Bestnye! Tahniah khayra..
Kysha tak lepas2 lagi. Zuris pun dah malas nak ajar sejak kes dia poo poo dlm seluar haritu.huhuu...

FYHA on October 12, 2012 at 1:38 PM said...

Mula2 mmg penah rase nak give up. Tp pk blk nak kene beli pmpers dia, adik lgi, uishh xlarat la. Pastu g jln beg penuh ngn pampers spare. Kene jugak ajar skang. Huhu.. Kysha tu boleh, skit jek lagi. Slalu amik masa skit kan tgk budak. Dia dh pandai ckp lagi la senang :)

Post a Comment

 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal