Monday, November 5, 2012

Sapa suke lego, angkat tangan!


what a weekend! pheewww....

akhirnya jejak jugak kaki ke legoland. ceh macam nak p london jek bunyi kan! hahaha... anyway, fun gile tempat ni and colorful! tiket rm140 for adult, children tak sure sebab khayra masuk free, kids under 3.

kitorg sampai agak lewat around 12pm. rugi dah 2 jam! dalam tu ada mini buildings yg dibuat dr lego, rides macam rollercosters, go cart, boating and macam-macam lagi. ada show jugak every 2 hours. budak-budak suka la, macam khayra susu ntah ke mana tido ntah ke mana. pastu bile time lunch, makan laju gila sebab lapar. hehe kiut jek!

actually kitorg sangat lucky sebab cuaca sabtu lepas mendung, and ujan turun kol6. jadi sempat la main. kalo tak biasanya cuaca terik and kol3-4 tu dah ujan dah. ok ni ada a few tips untuk sapa-sapa yang plan nak pegi.

1. beli tiket online 7 days before untuk dapat diskaun 25%
2. no heels sebab banyak jalan. nanti sakit kaki ai tak tau hehe
3. surau dia luas and toilet ada aircon, so no need to worry kalo u guys fussy macam saya
4. expect rm20 per meal, rm4.50 for a coke. yes, no joke! boleh bawak bekal if u want
5. no baby room so breastfeed kat surau
6. banyak tempat duduk kalo penat berjalan
7. avoid saturday, public and school holidays, orang ramai sangat. that's what their staff said

macam kitorg yang ada 2 anak ni, kelam-kabut skit la. mujur ada in-law bleh tolong tengokkan either one. time khaleef tido, kitorg bawak khayra main. time khaleef bangun, in-law pulak yang bawak sebab khaleef mesti nak susu la change diaper la nak mummy la. bayangkan kalo kitorg berdua jek, abislah. mungkin tunggu khaleef besar macam khayra now baru bleh datang lagi. by that time waterpark dah siap la kot. insha Allah.

p/s : gambar update later eh hehe


Lots of love,
FYHA

2 comments on "Sapa suke lego, angkat tangan!"

~daRLee ZuRiS~ on November 5, 2012 at 6:04 PM said...

Jelesnye!
Nak g juga.tapi dok tengah momboyot nie,lupakan je lah
Kena tunggu baby besar sikitlah nampak gayanya...

FYHA on November 6, 2012 at 5:52 PM said...

Hehe mmg kurang sesuai utk preggy woman. Tempat dia luas and open air. Time pregnant kite panas semcm kan so no no no. Bleh buat gaduh ngn laki jek nnt haha..

Post a Comment

 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal