Saturday, March 27, 2010

Something to think about


ok, this entry has nothing to do with the progress of my pregnancy. saja nak lepaskan apa yang terbuku di hati nih (*_*)


Situasi 1

kapochi A : bakal anak kamu laki ke pompuan?
fyha : ooo kami nak surprise, tak kisah la janji sihat.
kapochi A : lor, abis tu susah la nak beli barang2 blue ke pink.
fyha : *erkk*

knape kalo girl orang kaitkan pink and boy kaler blue? kan banyak lagi kaler lain. shallow minded btul la!! skang zaman moden, tak kisah la pakai kaler ape pun, baby tu tetap kiut jugak okeh!!


Situasi 2

fyha : apa?! dapat baby girl?
mangsa A : yela, baby girl.. alhamdulillah..
fyha : dulu dok scan kata dapat boy, camne leh salah plak ni?
mangsa A : tak tahu la, dah anak aku pakai barang serba biru la ni..
fyha : tak pe la, nak wat camne dah...

haa.. tula, dok konfiden kan p scan aritu. doktor tu pun manusia jugak, standard la tu buat salah. tapi kita ni jangan la dok taksub sangat tang kaler tu. kan dah....


Situasi 3

kapochi B : dah kawin brapa lama dah?
fyha : dah nak masuk dua tahun dah.
kapochi B : tak de baby lagi ke?
fyha : belum ada rezeki lagi nak wat camne.
kapochi B : lambat yek conceive. tak pe cuba lagi.
fyha : *senyum kelat*

okeh, kalau jadi kes ni kepada anda, di harap anda sound orang tu balik bleh tak bagi pihak saya? sukati la aku nak dapat baby bile, hal2 ni bukan dalam tangan kita! it's like you're asking me whether we are actually having sex! duhhh....!!!! *ada terbaca blog member, she got a point!* seriously, soklan macam ni buat orang stress tau. can you just let it be, tak bleh ke? banyak lagi soklan nak tanya kan.. arrghhh! tensi! now im carrying my first baby, nanti percaya la, mesti ada yang gatai mulut tanya, bila nak dapat adik plak! wth.....


Situasi 4

kapochi C : anak you dapat brape result exam aritu?
kapochi D : ada la sket, 3 A jek.
kapochi C : oh, anak i dapat straight A's!
kapochi D : waa congrats! *sambil muka ketat*

tolong la jangan jadikan anak anda battle field anda dan kapochi yang lain okeh.. your children could not care less pun dengan sapa yang menang! korang buat lagi anak2 ni lagi stress tau! okeh la, maybe i do not have any children just yet but I still know the feelings. even kita pun dah rasa kan time sekolah dulu, so why do we have to make our children suffer jugak, btul? why can't we be the cool mom instead?

renung-renungkan lah dan selamat beramal!! hehehe......


Lots of love
FYHA

4 comments on "Something to think about"

tinatakeshi on March 28, 2010 at 10:31 AM said...

emo siot ko ni,minah..hihi rileksla..sudahkah anda bersedia utk bulan 5 nih?hihi take care!

~ miEzy miEn ~ on March 29, 2010 at 6:57 PM said...

skali skala emo, ok wat! hehehe...
sedia? dh kot insya Allah.. nnti kite tukar2 story yek! hehe.. xsabar nk tgk rupe baby kite nnti!

HooDa on April 8, 2010 at 7:38 PM said...

sibbaik ko x tulih kwn2 sy bergaduh nak bubuh nama baby.. azroy la remy laa azroyahh la kekeke

~ miEzy miEn ~ on April 9, 2010 at 12:07 PM said...

hahaha... byk la ko! =P

Post a Comment

 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal