Sunday, June 27, 2010

Khayra's first hair cut


see my lil' one's new image? hahahhaa.. sangat bolat dan kiut! semalam pegi kat pacific nun untuk cukur rambut khayra. nak pegi barber biase tepi jalan jek tapi paksu idan kata diorang buat ganas. ok takut! tok ma pun teman khayra jugak ni tau. seronok dia tengok khayra dah pandai gugu gaga dah. before ni kalau orang cakap ngan dia, dia pandang jek. sekarang, dah pandai senyum and balas "auk auk". *geram*
anyway, masa cukur tu, khayra sangat behave. agaknye dia macam geli-geli kot kene shaver tu. daddy yang dukung dengan tok ma. mummy tolong amek gambar jek. hehe! excited nak snap khayra's first hair cut! bile dah abis shave, orang gunting tu nak bubuh la bedak, pastu khayra pandang dia sambil berkata "auk auk" maksudnye, thank you! hahahaha... *likes*
rambut khayra tu mummy and daddy akan timbang, pastu tanam kat bawah pokok pisang. kenapa? sebab orang kata, pokok pisang sejuk :) uri mummy dulu pun daddy tanam bawah pokok pisang jugak. yang timbang tu insya Allah, kite akan derma kat umah anak yatim (yang aritu datang kenduri khayra) ikut harga emas. haaa dah lepas dah satu bab, akikah and cukur jambul. pasni ape plak eh?


sesi membotakkan rambut *comels*

pas bangun tido

p/s : hope rambut khayra lebat (^.^)


Lots of love,
FYHA

1 comments on "Khayra's first hair cut"

~dARlee zURiS~ on June 28, 2010 at 9:50 AM said...

alaalaa..dah botak khayra comel nie
behave tol die ek
kysha haritu tak duduk diam
nasib baik daddy yg cukur sdri,blh lah sabar sket.

Post a Comment

 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal