Friday, August 6, 2010

Candy bar!


anak dara mummy dah pandai isap jari! hukhuk.. im so proud of u! knape? susah payah after beberapa kali cubaan beserta amukan, akhirnya khayra berjaya jugak! hehe...
at first, mummy konfius nak kasi ke tak nak khayra isap jari. yela ada orang kata nanti gigi jongang la, jari tak cantek la so agak kenkonfiusan di situ. pastu, tok naani ngan tok wan plak soh kasi pacifier kat khayra sebab kesian masa tempoh percubaan untuk memasukkan jari tu. tapi daddy ngan tok ma tak kasi pakai pacifier plak sebab nanti khayra konfius time nak breastfeed nanti. by the way, tahukah anda baby yang isap pacifier ni terdedah dengan SIDS (Sudden Infant Death Syndrome). jangan main-main tau. so, conclusion nye isap jari la gamaknye.
since khayra pandai isap jari, sume keje jadi senang. kalo dulu before tido nak dukung, sket2 dukung. tapi sekarang, letak jek khayra dalam cot, trus isap jari and tido. kadang2 jek dia membebel sorang-sorang sambil isap jari. bijak anak mummy nih! mummy pun heaven la kejap. leh buat keje umah tanpa gangguan. harap-harap tempoh isap jari ni tak lama la yek. kang isap sampai dah besar kang jenuh jugak.. huhu!
look mummy!! i've made it!


Lots of love,
FYHA

2 comments on "Candy bar!"

~dARlee zURiS~ on August 6, 2010 at 3:31 PM said...

suka tangok baby hisap jari.cute!
hohoo..ye ke?
nasib baik kysha tak mahu hisap pacifier.
dah try kasi sbb kysha nak nyut2 baru nak tido
tp..dia taknak.nak puting mommy die gak.hehee...

FYHA on August 6, 2010 at 4:04 PM said...

khayra pun dulu time nk tdo malam pun gitu gak, dok ngopek jek tapi after isap jari ni tak gitu dah. skang sambil dia isap jari nak tdo, mummy dia leh la fesbuk kat sebelah. hehe!

Post a Comment

 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal