Thursday, April 18, 2013

Down with fever


sobs. khaleef demam.

since isnin malam badan dia dah start panas dah. around 3am dia mula merengek tak selesa. ni first time khaleef demam. sedih la mommy tengok!

selasa pagi pegi klinik, doc check dada telinga clear, tekak ada merah skit. dia kata normal this age demam, suka masuk bende dalam mulut so virus/bacteria pon senang attack (ke nak tumbuh gigi?) temperature 38.5, and doc cakap luckily tekak dia merah, kalo putih, temperature can go up to 40 degree! then, balik, bf then kasi ubat baru la turun skit suhu dia. during daytime dia aktif, makan n susu macam biasa. tapi bile that night, he's been crying and crying and crying! dah la daddy takde! dia nak berdukung, kasi susu pon tak mau, even tido pon nk kat atas badan kite. sampai tok wan and tok naani pon bangun dek sebab khaleef. and obviously mommy tak tido the whole night la kan. tingtong skejap.

the next day, siang still clingy jugak. tak bleh duduk langsung unless dia dah lena btol. tapi menjelang petang dia dah banyak surut demam dia. and last night, dia dah bleh tido skit cuma ada la 2-3 kali menangis. bad dreams perhaps.

let see arini macam mana. at the time being, he is still sleeping. claim tido malam semalam semalam kot hehe. get well soon my little boy. boring kakak takde orang nak main dengan dia tau. mucho love.


Lots of love,
FYHA

3 comments on "Down with fever"

mama chantek said...

mcm muke haris laaaa

FYHA on May 2, 2013 at 9:26 PM said...

Yela huda, khayra kenan kt nadia, khaleef kenan kt harris. Pasni khalid la kot huhu... Bkn muke jek, perangai masing2 pon sama jek dgn idola masing2

mama chantek said...

heheheee.. takpe dah besar nnti terer main tennis.. mommy kayoo

Post a Comment

 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal