Monday, April 22, 2013

Masa skolah dulu


teringat satu kisah dulu. acecehh...

dulu skolah tahap 1 kene skolah petang. masa tu pegi balik naik bas skolah. best sebab dapat jalan-jalan tengok umah orang. bahahaha!!! lame, i know!! lol

nak dijadikan cerita, satu petang time nak balik, ujan lebat gile. btw, masa tu darjah 2. kluar class lewat skit. yang tak bestnye naik bas ni depa bukan nak tunggu ke nak check ke cukup orang ke tak. sudahnye ai kene tinggal! whuuaarghh!! masa tak perasan kene tinggal tu, beriye carik bas tau. bile dah sedar, muka ada macam nak nanges skit. dah la time tu tak de telefon lagi (yes, fon umah pon tak de lagi, takyah nak pelik sangat ok). takkan nak jalan kaki kan. tengok keliling, sorang-sorang dah naik transport masing-masing. tros nangis la ape lagi!

suddenly, ada sorang pakcik naik motor amik anak dia. dia tanye duduk mana and bla bla bla. pakcik tu suruh naik, dia hantar balik. sebabkan innocent masa tu, ikut jek la kan. plus, pakcik tu pon ada anak, takkan nak kidnap kite pulak yek tak? that's what i thought masa tu. tunjuk jalan kat pakcik tu and finally sampai la umah sambil basah kuyup. alhamdulillah. semoga Allah balas jasa baik pakcik tu.

rasa korang la, agak-agak, zaman skang selamat lagi tak kalo jadi kejadian macam tu. i know dulu pon ada jek kidnapping ni tapi percentage skang lagi tinggi kot kan banding dulu. skang nak kasi anak main playground sendiri pon takut, ni kan nak balik dengan strangers. gile! jauh lah anak-anak kite dari kejadian yang tak diingini, amin.

p/s : tengok motor, ingat pakcik tu


Lots of love,
FYHA

3 comments on "Masa skolah dulu"

aida farha on April 29, 2013 at 9:00 AM said...

farah ingat lg dulu kita pun mcm tu..abah lupa jemput..tpaksa jln kaki sambil nangis..ikut jln kebun getah sbb tu jln short cut.sampai gak umah akhirnya... sampai umah terus jd bisu protes sbb abah lupa amik haha tah pape tah kan... tp rasanye kalo time skang ni ..haish xtau nk ckp ape..

Bb on April 30, 2013 at 10:05 AM said...

masa zaman kita semua ok kan. but not now. tinggal anak alone kat playground dah tak secured. balik sekolah pun kena kidnap. takot betul jadi mak2 ni..

FYHA on April 30, 2013 at 1:01 PM said...

Asyu : haha sama la kite. Blk umah tros check ayah tgh buat apa. Tgh tido rupenye!!! Waaa bengang btol masa tu, pon protes xnk ckp ngn ayah. Hahaha! Lawak la..

Byzu : mmg scary zaman skang ni. Kalo bleh nak ikat jek anak2 dgn bdn kite bile g mana2. Huhu...

Post a Comment

 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal