Thursday, May 30, 2013

Short vacation


kuantan, after 12 years.

lama kan? dulu pas spm sambung study kat sini. banyak memori yang best! reason datang sini kali ni nak attend wedding kawan, arnie, jumpe dia masa study kat situ la hehe... congrats babe! semoga kekal hingga ke anak cucu.

kitorg gerak sabtu pagi. tak jam, alhamdulillah. maybe ada yang dah start balik kampung ari jumaat kot since cuti wesak. sampai around 2pm jugak, tros ke wedding. pastu checked in kat vistana hotel. settled down, pastu apelagi, terjun swimming pool la anak-anak bersama ahpaknye. mommy tak mandi, kene standby sebab bile khaleef dah sejuk kene naik tros, kakak dia jangan harap nak mandi kejap, so daddy kene la teman. mesti korang ingat aku ni bende camni pon nak kene pikir. harus weh, aku tak suke kelam kabut nak siapkan anak, aku plak basah-basah nak salinkan baju dia sume. lagipon automatik la, dah jadi mak-mak ni, mesti nak pikir anak dulu, kite happy ke tak blakang kire. ok, dah merepek. back to the subject...


muke excited nak mandi 

hasil after mandi swimming pool 

malam tu kitorg dinner kat tanjung lumpur. first time makan sini. sodap giles!!! kalah la bagan lalang ngan port dickson. dah la harga pon ekonomi walaupon lauk banyak, ikan besar. kalo datang sini, sila cari ikan api-api. sedap dia kalah siakap ke pari ke. actually tak penah jumpe ikan jenama ni. maybe ada kat area ni jek kot. ntah. oh, yang bestnye, sempat jugak dating dengan acik kinot. padahal kitorg jiran sebelah taman. kat kuantan jugak nak jumpe. ngada kan! kuikuikui. 

the next day, kejut anak dara ngan bujang tu awal-awal untuk mandi pool lagi. sebelum tu breakfast buffet. best jugak sebab banyak choice. rasa dia pon sedap gak. so vistana hotel tak mengecewakan kalo korang nak stay sini. after puas mandi pool, and adik pon dah terbungkang tido sebab penat, kitorg checked out.

geram tengok muke budak banyak akal ni 

mandi pool dengan friends 

kebulur pas swimming 

continue swim balik hehe 

acik kinot dan lauk pauk yang yums!

before gerak balik, singgah umah kawan daddy kat...... ok dah lupe. gambang ke eh? somewhere there la. khayra a bit cranky sebab penat and ngantuk. in the end kitorg tros gerak balik and dia tido the whole journey hehe! what a weekends! short vacation, is all we need kan kan. 


Lots of love,
FYHA

2 comments on "Short vacation"

Puan Jiha on June 2, 2013 at 10:50 PM said...

i lama tak pegi Kuantan...since sekolah rendah hahahaha

FYHA on June 4, 2013 at 4:14 PM said...

Hehe sila la terjah sbb makanan di sana sangat ohsem! Hehehe

Post a Comment

 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal