Tuesday, June 4, 2013

Journey to the south part 2


pas penat berhello kitty, kitorg p lunch kat area kg adang. restaurant ni kat atas laut, so tengahari panas terik pon jadi nyaman sebab angin laut tiup dengan bestnye. kat sini yang specialnya ketam. tak tau apa nama masakan dia tapi rase sedap gilos! tok pa yang orderkan makanan, kitorg makan aje. oh lupe nak mention, family pakcik ujang pon join skali, tu lagi meriah tu (",)










restaurant ni chinese muslim ownernye. sila la try jugak yek. dia bukak dr 11am sampai malam. so tak yah nak tunggu dinner, lunch pon bleh datang makan seafood. nanti dah rasa, mesti nak lagi :p

malam, kitorg dinner kat area umah mak ngah di ulu tiram. steamboat jadi pilihan. ok, tempat ni harus cuba tau! why? banyak choice, murah, refill sangat cepat. per head untuk adult, rm19.90 children lupe dah hehe ampunkan yek. sup and tomyam dia pon sedap. udang yang fresh, hidup lagi pon ada! tak kedekut pon macam a few kedai kat sungai buloh tu! huh! letak udang pon bleh kire, memang la cepat abis, dodol btol. ok back to the story. walaupon sume orang cam makan banyak lunch tadi, dinner pon sume hentam jugak, hahaha! abis la diet daddy.




ok, sume dah kenyang kan? haruslah pegi danga bay. kat sini meriah dengan lampu. ada fun fair ala-ala genting versi panas la hehe. kitorg decided untuk sewa basikal untuk bakar lemak memasing balik miahaha!! ok, menyesal sebenarnye sebab penat gile!!!! baik jalan kaki. tak daya ku nak mengayuh basikal yang berat itu huaaa!! kalo tak kalori tak terbakar jugak tak tau la nak kata apa wuuwuu..





around 1130pm kitorg gerak balik umah mak ngah. sume pon dah flat, tido tak hengat bahahaha! esok pagi nak jalan lagi ni, time untuk recharge energy.


Lots of love,
FYHA

2 comments on "Journey to the south part 2"

Miss Aja on June 5, 2013 at 10:00 AM said...

bestnya makan makan!!! nak makan nak makan!

FYHA on June 5, 2013 at 10:53 AM said...

Yezza.. Mkn itu nikmat. Alhamdulillah hehe

Post a Comment

 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal