Sunday, June 29, 2014

Terawih punye cerita


my my... first experience bawak anak-anak syurga ni pi terawih.

mencabar. 

si kakak khayra yang manis ni dah biasa kat skolah, kalo tak sempat join solat, dia kene duduk diam-diam. so, she's ok, well behave. 

si adik khaleef yang bijak ni pulak, wow, sangat la aktif. dia yang paling kecik antara budak-budak lain, and they were all girls. i assumed yang dia akan malu-malu and duduk diam. oh man, i was so wrong! haha!!! abis dia kacau anak dara orang lain, cubit pipi, tarik telekung, try nak keluar pintu, did funny things i guess since ada 'penonton' yang gelak. one time i saw him standing on the pantry area, shouted, 'ngan men arr' (jangan main la). padahal dia yang dok buat haru hehe. 

well, i hope tonight things get better. we just want to expose them with solat terawih jemaah. selalu kalo solat fardhu kat masjid or surau, anak-anak syurga ni behave skit sebab mungkin tak lama kan. 

anyway, yes, another 29 nights to go. come on us, we can do it. bulan lain tak dapat de pahala lipat lipat lipat ganda like this (^.^)


Lots of love,
FYHA

2 comments on "Terawih punye cerita"

TiNaTaKesHi TiNa on June 30, 2014 at 3:54 PM said...

Semangatnye mummy bawak anak2 kecik pi terawikh...bravo..bravo..hehe adam pegi terawikh,muke penat gile..end up aku ckp dgn akak aku..xyah paksa sgt..awal2 ni train je dulu..bg die feel dulu..hayati keseronokan tu..then baru pelan2 gi ke terawikh full..sekolah dr pagi smpi petang..sian plak nengok..

FYHA on July 1, 2014 at 8:06 AM said...

Adam bila dh ready br ok kot kan. Mmg penat pon sampai skolah ptg. Dia sama skolah ngn adik zazi. Tgk muka adik zazi pon ngntk jek hehe..

Bdk2 ni plak takat ni ok lg sbb ramai budak, syok la main. As long as xkaco org solat n xbising ok dh tu. Ptg dh tdo kan, byk tenaga nk pakai time mlm :)

Post a Comment

 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal