Monday, April 5, 2010

More and more exciting news


minggu ni mummy dah week 36!! waaa tak sabarnya nak jumpa ngan dak kecik ni =D
tadi pagi pegi check up, everything is ok. blood pressure-110/70, berat- 58.5 kg, HB-10.1 (alhamdulillah sekarang makin naik), baby's heart rate- 135 bpm, berat baby- 2.7 kg (mungkinkah 3 kg masa lahir?) and kaki pun kurang bengkak dah. masa scan pun baby tak de yang abnormal jugak. aktif tu biase la, sampai doctor nak tengok sayang pun kene tengok betul-betul sebab tak leh dok diam. yela risau jugak kot tetibe baby songsang (mintak jauh). doktor kata air ketuban pun no problem... leganye.......
mummy dah decide nak start maternity leave one week before due. amik awal sgt, sayang cuti pulak. so, time menuggu tu, kita akan duduk kat kampung daddy, sampai pantang dalam seminggu. pas seminggu tu, kita balik kampung mummy plak k! (wah, dah panggil kampung dah ni) huahua...
whatever pun, kedatangan sayang sangat la ditunggu-tunggu oleh ramai orang ni. tadi time mummy nak balik kl pun ibu mummy siap pesan lagi, take care of my cucu! hehehe... abis la mesti diorang ni spoilt kan anak mummy ni...

dialog best untuk last week:

mummy : ayah, lagi sebulan ayah nak jadi tok wan!
ayah mummy : ingatkan lagi seminggu.
mummy : (wah ayah aku ni pandai loya buruk ni) sabar yah, kang tak lena tido malam sebab baby nanges.
ayah mummy : tak po, ok.
mummy : *terharu* huhu...


Lots of love,
FYHA

12 comments on "More and more exciting news"

tinatakeshi on April 6, 2010 at 8:55 AM said...

hihi dpt cucu pertama ni,bersedia la baby farah utk dipampered sehabisnye..kikiki ramai org berebut la nanti..gambate,farah!
p/s : ko pilih gov hosp ke private ni?

~ miEzy miEn ~ on April 6, 2010 at 6:50 PM said...

dua2 side plak tu cucu pertama. mesti dia dpt back up baek punya kalo aku nk babab dia. huhu!!
deliver kt gomen la tina, ibu zazi nak join skali time deliver nanti. kalo private dia xde kuase ;)

BB on April 8, 2010 at 11:25 AM said...

yang dah cuti belum?

~ miEzy miEn ~ on April 8, 2010 at 6:52 PM said...

not yet la yang. another 2 weeks to go. y? rindu i eh? hehehe...

HooDa on April 8, 2010 at 7:39 PM said...

cucu 1st abesla kne gomol

~ miEzy miEn ~ on April 8, 2010 at 9:14 PM said...

hohoho... sudah semestinye.. ibu aku dah sibuk googled nak panggilan pe nanti. td dok kasitau kt aku, gujerati panggil nana (grampa) n nani (granma) bleh? aiyoo...

BB on April 8, 2010 at 10:19 PM said...

rindu mesti.. :) i dah revamped my blog. now only could open to public tapi banyak dah delete. :( how are u doing?

~ miEzy miEn ~ on April 8, 2010 at 10:31 PM said...

yes yes i noticed. juz browsing ur blog actually tp xsempat nk post comment :)
im doin fine. skrang tgh sibuk preparation utk welcome budak kecik ni, to make sure everything is in order. this weekend i plan utk maternity photoshoot =D see la my latest pic later on.. double gemok!

BB on April 9, 2010 at 1:14 PM said...

bestnya min.. sure. nanti upload beep me tau coz i dh jrg bukak fb. tengok ur baby room.. cantik.. tak sabar pulak i rasa nak kahwin ada baby. nola.. preggy mmg macam tu. tak gemok. berisi sikit. oh can't wait jugak!

~ miEzy miEn ~ on April 9, 2010 at 2:41 PM said...

baby room xsiap lagi, insya Allah nk siapkan b4 my long break! hehe..
i pun xsabar ni nak pegi ur wedding! sure chanteks!! got any hint or not from mr right? :D

paraxixth on April 23, 2010 at 1:41 PM said...

tok-tok. cuti bersalin ya? PCR sape nak jaga? habis la macam nie.prope card banyak PM nie.sape nak buat.

keke.

tahniah!

terasa macam nak kawen pula

~ miEzy miEn ~ on April 24, 2010 at 12:37 PM said...

haha.. pak mi kan ada. soh la dia wat pm =P

bgs2 kawen cepat, jgn lupe ajak aku! huahua...

Post a Comment

 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal