Monday, May 23, 2011

Something to share


don't know whether u mommies hear about this (atau mommy yang ketinggalan zaman), meatball kat ikea is not actually halal, what! foodcourt ikea ditutup buat sementare recently untuk kene samak. anyway, mommy tak sure this is true or not but we as muslim kene berhati-hati ni. plus, who does not love meatball tuh? sedapkan? haruslah suke!


gambar di googled


actually, issue halal ni slalu masuk dalam discussion mommy and daddy. especially kalo time nak carik kedai makan. bukan apa, kitorg sometimes tak yakin dengan certain restoran and cafe. from our opinion, sepatutnya logo tak halal patut terpampang kat pintu masuk kedai. yela, logically, nama pun negara islam kan, so sepatutnya majority kedai makan halal la. jadi yang minority ni haruslah di tonjolkan supaya we muslim tak terlepas pandang. pihak yang tertentu patutnye come up with syarat untuk bukak kedai, "mesti letak logo non-halal dalam ukuran sekian sekian". kasi besar skit itu logo. sape yang tak patuh, denda berat skit sebab hal halal haram ni bukan main-main. jadi darah daging nanti okeh! takat bayar denda, hurmm no hal la bagi diorg. pastu kalo kite tengok, macam-macam jenis cop logo halal ni. pihak tertentu tak buat ape-ape ke? kalo kite bleh nampak, takkan pihak dia tak bleh nampak? konfius lah.

p/s : just a piece of mind (",)


Lots of love,
FYHA

4 comments on "Something to share"

pencinta si bulan on May 23, 2011 at 5:53 PM said...

hoh...ye ke ni madu...haih...baru tau pasal nih...nasib baik la slalu tak beria sangat nak pegi makan ball ball tu...

neway thanks for sharing this. ^^

FYHA on May 23, 2011 at 6:35 PM said...

wallahualam la btol ke samak sbbkan meatball or sumthin else. tp scary la sbb ramai org kan makan kat situ. i juz do my part, ajak u guys berhati-hati jek :)

Miss Aja on May 23, 2011 at 7:17 PM said...

agree with u..kalau logo halal yg bukan dr jakim tu, jgn percaya..n especially kat hotel, kena make sure makanan halal..selalunya kite duduk hotel, dpt voucher, terus pg makan..(including me).. shud b careful next time. :)

FYHA on May 24, 2011 at 11:41 AM said...

pelikkan, diorg brani letak logo halal selain jakim punye. haihh...

Post a Comment

 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal