Tuesday, March 27, 2012

Sabar separuh dari iman.......


tantrum.

memang mummy sangat-sangat bersabar dan tercabar time khayra tunjuk perangai. nangis, jerit, mengamuk. kadang-kadang terlepas jugak la tangan ni hinggap kat tangan dia yang kecik tu. suara pon kadang-kadang terlepas jugak la 'pitching'nye. kalo dah tak tahan sangat tu, tros kluar airmata ni sebab menahan marah yang amat sangat.

ada kala tu, bile khayra tak dapat ape yang dia nak, dia akan jerit and nangis. mummy plak terpakse buat pekak aje sebab memang tak larat la nak ikut jek apa dia nak buat. macam malam tadi, mummy daddy dah tido, khayra still lagi main fon tengok video la, main games la, even though dah kol1am dah. bile mummy amik fon tu suruh tido, dia punye mengamuk tak hengat, menjerit-jerit. ya Allah, sabar jek la hati ni Tuhan jek yang tau. tapi tula, kite as parents tak bleh nak ikut sangat, tapi bile dah jadi macam tu, kesian plak. camane la yek. ni baru sorang yang berumur 2 tahun. bayangkan adik-adiknye nanti. mujur dia buat perangai dalam umah jek, kat luar dia ok.

bukan nak mengeluh, tapi mummy takut sangat kalo mummy terlepas marah yang melampau. patut la ada yang terjadi kes dera tu, nauzubillah! jauhkan la dariku.


Lots of love,
FYHA

5 comments on "Sabar separuh dari iman......."

Miss Aja on March 27, 2012 at 1:57 PM said...

oh dear...my mom cerita dulu time anak2 dia kecik2.. mmg dia nangis jugak..sbb penat gile nak layan karenah anak2..especially during my time..beza 2 tahun je dgn kakak..mmg challenging gile.. kena byk2 istigfar..hehe..

FYHA on March 27, 2012 at 4:28 PM said...

btol aja. mmg tabik spring la sape yg houzwife anak ramai tu. ni sorang pon dah darah paras idung dah ni. huhu!

Miss Aja on March 27, 2012 at 10:12 PM said...

i think the more child u have, the stronger u become..hahaha boleh ke??

tinatakeshi on March 28, 2012 at 7:16 AM said...

Aiman belom nk dpt adik pon da wat perangai..erkkk..klu nk dpt adik cmane la..tp org ckp mmg anak sulung meragam xhengat klu nk dpt adik..anak kwn aku smpikan mak die mandi pon nk ikut..tpakse mandi dgn pintu terbuka..sbb die asek nk bkepit jek dgn mak die..pastu klu dlm rumah,mane2 mak die pegi,die akan follow blkg,nk mintak dukung smpi nangis2 mcm kena dera..huhu
Sabar ye farah..mmg anak sulung cmtu bile nk dpt adik..lame sket die ok la tu..ade kalanye mmg xle nk sabar..nak2 ko yg housewife, 24-7 dgn die kan..tp jgn stress2 sgt nnt hb naik tau..

FYHA on March 28, 2012 at 11:00 AM said...

aja : mungkin jugak. hehe..

tina : mcm tu kot aku time nk dpt adik dulu kan. haa skang kan dh kene! hehehe...

Post a Comment

 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal