Monday, July 18, 2011

Bad mommy


baik, mummy dah ready nak cerite pasal last week.

mummy, khayra, auntie nadia and tok naani ke nilai mase tu. nak gi cotton house carik kain. after setel carik kain, tok naani nak solat so mummy pun carik la surau tengah-tengah nilai 3 tu. then, terjadi lah kejadian yang tak diingini, which i regret much! mummy and tok naani sibuk letak barang and susun kat bonnet, auntie nadia plak haus sangat nak beli air kat hawker yang berdekatan. khayra? auntie letak dalam kete tempat driver. ape yang jadi? khayra pegi tekan lock kat pintu, abis sume terkunci!!!! mummy tak perasan at first. bile nak amik khayra jek, DANG!!!! pintu tak bleh bukak!!! mummy dah lemah lutut dah sebab tak de kunci spare. luckily, hand phone mummy ade dalam poket, so mummy terus call tok wan (daddy kat pahang, tak mau dia susah hati). tok wan punye marah la mummy! aduhai.... dia suruh pecahkan cermin pintu blakang. mummy plak risau kalo kaca tu kene khayra plak. then, tetibe teringat berita ada budak meninggal sebab lemas dalam kete last week. walawehh!!!! panic attack tros! tok naani pegi mintak tolong bangla kedai carpet tu, diorang pun macam dah pro la plak dari cara diorang bukak lock tu. khayra plak dah menangis siap airmata berjurai-jurai. lepas dapat jek bukak pintu, mummy tros amik khayra, hug kuat-kuat!!! ya Allah, takutnye mummy masa tu Allah jek yang tau.

khayra,
sori sayang. mummy tak sengaja. i hate myself for what had happened. mummy janji bende macam ni tak jadi lagi okeh sayang. i will never neglect you from now onward. i love you.

p/s : korangs, jadikan cerite di atas sebagai pengajaran.


Lots of love,
FYHA

3 comments on "Bad mommy"

♥ Elin ♥ on July 18, 2011 at 4:46 PM said...

syukur lah khayra selamat.

betul juga peingatan semua kaum ibu2 kat lua sana..kdg2 perkara mcm nih pun kite ambil smbil lewa jer.sebb x terpk kan.

~daRLee ZuRiS~ on July 18, 2011 at 11:57 PM said...

wah.takutnye!!!
nasib baik tak jadi apa2
tak terfikir pun akan jadi camtu
yes.i pun kena ingat juga.lepasnie tak boleh tinggal anak kecil sorang2 dalam kereta.

FYHA on July 19, 2011 at 12:33 AM said...

mommies, memang syukur sgt2! khayra trapped dlm kete dlm 10 minit lebih kurang, nasib sume tindakan cepat. kalo lama lg, ya Allah, tak sanggup nak fikir akan jd apa nnt.

Post a Comment

 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal