Wednesday, July 6, 2011

You are so mean!


tak paham kenape skrang ramai yang busuk hati dan suke dengki kat orang lain. dengar cerite dari teman- teman rapat, kesian diorg. ade yang kene fitnah, barang hilang, kene pulau and banyak lagi lah perangai kejam tu! ya Allah, jauhkan la orang-orang ni daripada kami.

setiap orang ade kelebihan and kekurangan kan. tak payah la nak dengki-dengki ni. dia cantek, ko tak? kalo ko cantek dalaman, sume orang tak kisah ko buruk macamane pun kan. ni dah la tak cantek, perangai pun huduh! adoyai, kesian btol orang macam ni. kalo jelous sebab dia pandai, haa blaja la rajin-rajin. kalo menyampah tengok dia pakai barang jenama, simpan duit so ko pun bleh beli jugak. come on la, sume bende bleh setel. mungkin skrang ko suke la kan kenekan orang sebab hati busuk ko tu, nanti kat akhirat esok, siap la. setiap perbuatan mesti ade balasan, tak kire baik or buruk.

bukannye ape, memang kesian sangat kat kawan ni. bayangkan, dah la kene fitnah oleh orang yang pendengki lagi hipokrit tu, pastu barang satu- satu hilang like duit la, battery laptop la, kasut crocs pun ada orang amik gak! sape pencuri tu, wallahualam la kan. pastu laptop plak kene pijak! astagfirullah. ape nak jadi ni. padehal kawan ni, orang buat apa pun dia diam jek. mungkin orang tu geram kot sebab kawan ni tak de respon. mungkin. tapi ape yang penting, memang mummy slalu kasi semangat kat dia, jangan sebabkan si pendengki tu, dia rase down dan pressure. tak de hasil kalo kite layan orang macam ni. kalo ikut hati memang nak balas and pertahankan diri tapi tak gune. bagi mummy la. jadi biar mase yang tentukan. lama-lama, insha Allah, Allah akan tunjukkan kebenaran kalo kite dipihak yang benar. kan.

kepada mangsa keadaan macam ni, be strong! jadikan perbuatan diorg ni sebagai pembakar semangat. doa banyak-banyak, insha Allah, Allah akan tolong kite.





p/s : i thought high school is evil, now uni life is more cruel! blerrrghhh...


Lots of love,
FYHA

2 comments on "You are so mean!"

erin said...

haaa...erin tau sape ni...eeeee....tau xpe....kalo rase x pndi, blaja la rajin2...jeles plak tgk org slalu DL..pastu curi brg2...eeeee....doakn je bia dia kne lg teruk dr pe yg dia wat kat org...haishhhh

FYHA on July 8, 2011 at 8:59 AM said...

mintak diorg jumpe org sebijik perangai mcm diorg so br diorg tau! huhh..

Post a Comment

 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal