Wednesday, July 6, 2011

Mi love


little coro mummy dah mula menunjukkan taring dah. siap la dah besar sok...

1. khayra lagi suke eskrem dari chocolate. tak kisah la chocolate sedap mane, dia tak heran. eskrem dia pun suke selain flavor choc. pelikkan? ikut perangai daddy ni, choc kureng skit.

2. makan ape-ape pun, kalo dah kenyang, dia luahkan balik. memang biase dah, malam mesti pakai 2 pasang baju. sebabnye makan dah comot bersepah kat baju bagai, before tido kene la tukar baru. kot kang harung deksemut, satu hal plak. hehe..

3. masih lagi takut nak jalan lepas tangan. takat 3-4 tapak pastu montot tu cepat jek duduk balik. alahai!

4. kalo kite cakap hello, dia cepat-cepat grab barang terdekat dia, tak kisah la remote ke, pen ke, sudu ke, pastu buat gaya macam cakap dalam fon jugak! hehehe comel!

5. try tanye dia, "khayra mane?" mesti dia letak tangan kat dada tunjuk diri dia. hehehe clever girl! auntie nadia yang ajar neh.

6. dah start bukak segala kabinet and laci. semalam, dia nak try bukak kabinet tv tu, tok wan dia cakap, "hehh", khayra plak sambil bukak kabinet tu cakap "hehh" jugak! hahahaha gelak kitorg tengok. tok wan mampu senyum dan ngeleng aje. cucu kesayangan.

7. pandai dah nak ikut kalo orang kluar naik car. tak kisah sape, dia akan nangis nak ikut jugak.

8. sehari tido skali jek time siang. tambah pening la mummy nak layan. ayayai...

9. ape-ape yang dia buat, dia rase macam pandai, contohnye, kiss mummy ke kan, dia akan tepuk tangan sendiri! hahahaha... klakar la. kecik-kecik dah angkat bakul sendiri anak haku!

10. friendly ya amat sampai mummy and daddy segan kalo dia tegur ntah sape-sape. tak kisah la budak kecik ke, orang tua ke, dia main tegur jek. hishhh...

11. mengamuk kalo tak dapat bende dia nak atau amik barang dari tangan dia. aritu kat jusco, dia pegang sudu gambar barbie, mummy amik letak balik tempat dia. dia punye melalak la. sori baby, mummy tak nak biasekan kamu dengan bagi jek bende kamu nak tau. i'll give everything you need, not everything you want. sometimes tak pe, but not always. it's for your own good. i love you.

ni la perangai khayra skrang. kadang-kadang gelak kitorg tengok pe'el dia ni. nak marah pun tak jadi bile pandang muke dia. buah hati kami la kata kan (^.^)




p/s : weekend ni penuh dengan aktiviti. khayra behave yek, jangan over excited sangat jumpe orang ramai ni. huhuu...


Lots of love,
FYHA

6 comments on "Mi love"

auntie ili on July 7, 2011 at 8:26 PM said...

al0lo..t0mey nye khyara..

FYHA on July 8, 2011 at 9:00 AM said...

waaa mane auntie ili pegi? senyap jek :)

auntie ili on July 8, 2011 at 1:46 PM said...

senyap?away from alam maya kah?ada aje..hehehe..al0lo..nak jmpe khayra t0mey..huhu

FYHA on July 8, 2011 at 10:53 PM said...

ehehe mari lah. ade jek kat sban ni :)

mama aiman on July 17, 2011 at 9:02 PM said...

Khayra comel mcm siti nurhaliza!:)

FYHA on July 18, 2011 at 3:23 PM said...

siti nurhaliza?? hehehe kembang kempis mak eh kat sini ha. heheheh!

Post a Comment

 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal