Wednesday, September 7, 2011

Love you now and then


lately ni khayra dah nampak macam big girl la. pandai bawak diri dah. bile dia dah ngantuk, dia panjat katil pastu hug teddy bear, isap jari, then lelap. bile malam jek dia nak mummy hug until she falls asleep. pastu bile main-main, dia akan usung la teddy bear dia tu. time tengok tv plak, khusyuk ya amat, especially kalo crite yang dia suke la kan. masa tu kite buat apa pun dia tak kisah. bleh la wat keje ngan aman time ni. hehe! then, ada a few times mummy perasan la kan, khayra pandai dah buat-buat nangis. yang bunyi wooo wooo tu siap memek muke tapi air mata tak de. pastu bile nampak kite pandang dia, dia sengih! cheeky kan! geram btol. currently, kan dia dah pandai jalan kan. kamain tak mo kite pegang dia dah. nak jalan sendiri okeh. macam dah besar sangat budak ni. ape lagi eh... haa.. bile ada ramai orang macam raya aritu kan, dia akan duduk diam jek pandang orang sekeliling dia. observant la kunun kot. ke takut? hehe.. siap tak tahan, buat muke sombong. amboih!! tapi lama-lama hilang la macho tu bile dia dah start nak main. tak bleh tahan dok diam lame-lame. bile dia haus plak, dia sendiri pegi dapur sambil cakap 'air air'. hehe!

kejapnye khayra dah besar. rase kalo mummy start keje, bleh dah ke eh? tapi nanti mummy tak dapat dah spend time dengan dia lagi. jumpe malam jek. tu pun untuk beberape jam. sedihye! skrang jumpe every second pun dah rindu dia cepat besar. bayangkan kalo orang lain yang jage, tup tup, eh dah pandai cakap dah anak aku? eh dah pandai makan sendiri dah anak aku? eh dah pandai pegi toilet dah anak aku. eh dah pandai baca dah anak aku? ohhh TIDAK!!!!!!


Lots of love,
FYHA

2 comments on "Love you now and then"

tinatakeshi on September 9, 2011 at 6:09 PM said...

hehe mummy khayra nk keje ape smpi xperasan anak dah pandai ckp ni hehehe pendapat seposen aku,klu ko nak keje,in case sbb nk tlg zazi then the bright side of it,khayra bleh blaja berkawan and blaja berdikari bile dah duk dgn org...tapi klu ko xkeje pon xpe,then itu lebih..jage anak,gemokkan bdn kat umah...heaven gile wehhh...hehehe

FYHA on September 20, 2011 at 2:06 PM said...

tgk la, kalo ade org panggil interview, ade la. kalo x, babysit khayra jek la :)

Post a Comment

 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal