Monday, September 19, 2011

Raya itu best!


i miss you blog! macam lama jek tak update, padahal baru seminggu LOL

raye raye raye. tak abis lagi crite raye. weekend baru ni penat btol berjalan. tapi syok la, dapat jumpe kawan lama, babies, relatives yang jarang-jarang jumpe. khayra pun happy jugak dapat naik car, kan kan!

on friday, before solat jumaat tu, mummy, daddy and khayra terjah umah acik kinot. dekat jek kat bukit mahkota. banyak btol menu dia. sedap! cheesecake jek ada 2 jenis. huhh gemok gemok! after solat jumaat pegi bukit serdang plak, umah auntie tina. jumpe dgn mummy zura and khalish dobot. hehehe! macam-macam perangai bile dah kumpul 3 budak kecik ni. sorang main tangga, sorang main drawer sorang tengok tv. auntie tina pun masak sedap jugak, nasi ujan panas, request oleh mummy. hikhikhik thank you cik na! muah muah! dgn perasaan mengantuk (sebab kenyang gile), kitorg straight to umah auntie aja plak kat shah alam. waaa happy gile dapat jumpe. masa last jumpe kat hospital time ICU dulu. khayra plak kemain manje lagi ngan auntie aja and auntie yati. amboi! memilih! dah setel umah auntie aja, visit mak lang zada and last skali pegi umah auntie noni. dia dah ada 2 anak dah, mummy last jumpe time auntie noni preggy 1st baby. lama tu! hehehe.. tak pe, insha Allah panjang umur jumpe lagi.

sabtu, dok umah diam-diam sebab orang datang plak. ala tak ramai pun. family and kawan daddy jek.

ahad plak pegi visit tok su kat equine. had lunch kat situ. sedap btol lauk dia. haihh raya-raya ni bleh buat gemok la. sume orang masak sedap-sedap ni! huhu.... jumpe auntie zara, dia dah besar la! geram btol bile dukung dia, rase nak squeeze jek. then, gerak pegi umah tok su belah tok wan plak. hehe! kat sini rest lama skit sebab after maghrib baru gerak gi kampung pandan, umah tok ngah arip. hehehe tok ngah :p

anyway, penat but happy dapat jumpe mereka. mereka-mereka ni antara yang visit and doa untuk mummy time sakit dulu. thanks a lot kamu. this weekend insha Allah ada kat seri putra, tak kemana. sapa-sapa nak datang, meh la!!!! (^.^)


see muke manje khayra bile dok atas lap auntie aja?

khayra and the boys



Lots of love,
FYHA

4 comments on "Raya itu best!"

Miss Aja on September 19, 2011 at 9:32 PM said...

your illness made friendships closer. mashaAllah, besar pahalanya. ;) ps: lagi sekali jumpa khayra, mesti dah besar..aih budak, cepat sgt membesar.

FYHA on September 20, 2011 at 2:10 PM said...

yes, i think so too. not just friendship, both of our families pun makin close jugak. Alhamdulillah for that. maybe itu hikmah nye kan, who knows?
khayra, dia dpn mata pun rase dia cepat besar. korang yg jarang jumpe ni lg la nmpk progress dia. haihh i need to make new baby la next year. bahahahaha! kidding.....

Miss Aja on September 20, 2011 at 4:37 PM said...

farah..mulut masin kang!!!! i like!!! heh heh heh..

FYHA on September 21, 2011 at 9:47 PM said...

hahahahaha :p

Post a Comment

 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal