Friday, November 18, 2011

Not so baby anymore


lama dah tak story pasal khayra kan. manja, ya amat. especially dengan tok naani dengan tok wan dia. nampak jek diorg, mummy dengan daddy dah tak laku dah. nak berdukung siap. dari segi mulut dia, bising. dah banyak jugak words dia tau sebut like..

ami - mummy
adi - daddy
ani - tok naani
eby - tabby (our pet, kucing)
air
dog
duck
pish -fish
moo - lembu
tar - star
abidah - abis dah
pedah - sampai dah
pinpin - upin ipin
boboboy

hehehe comel jek mulut kecik tu sebut perkataan tu. anyway, apelagi eh yang tunjuk dia macam dah besar. hurmm.. oh, bangun tido before kluar bilik, dia turun katil, tutup fan (table fan) then baring kat hall. kalo minum susu, dah abis, pass bottle kat mummy. bile dia sibuk nak main jek dia campak tros bottle tu ntahmanemane. main pun dah pandai layan diri dah. tak pun dia carik fon mummy or daddy soh bukak cite pinpin. kalo kluar jenjalan, stroller dah tak pandang lah kan. apetah lagi baby carrier. dia sibuk nak jalan explore itu ini. uih tetibe teringat kes cubaan culik kat taman melati tu kan. padahal parents dia ada kat situ. bahaye bahaye. parents, be extra careful tau. oh, pastu kan ada skali tu, jumpe baby auntie, dia hugs and kisses! siap nak dukung lagi (pegang kat ketiak baby tu macam gaya nak angkat)! waaa khayra nak adik ke?? hahaha!!! okeh senyap kejap.

whatever it is, kesimpulannya khayra membesar dengan baik. alhamdulillah.



p/s : since khayra dah besar ni, bleh la consider nak keje balik. ada sape-sape nak carik pekerja tak? heheh!


Lots of love,
FYHA

2 comments on "Not so baby anymore"

+double Z+ on November 18, 2011 at 4:59 PM said...

cute cute..besar dah khayra..

FYHA on November 21, 2011 at 9:25 PM said...

tula dia dah besar *sob*sob*

Post a Comment

 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal