Monday, June 13, 2011

Bangun pagi, gosok gigi...........



hurmm first time brush teeth khayra? mencabar dan menguji kesabaran! dia tak suke btol jari mummy masuk dalam mulut untuk bersihkan gigi and lidah. meraung siap! tapi tak bleh tak bleh, kene jugak start bersihkan. gigi dah banyak kene mula jaga dah. kang rosak gigi lagi mummy pening.
mummy start lama dah, cume gune kain (napkin or towel kecik) pastu basahkan, then tenyeh la kat gigi and lidah dia. tak de toothpaste pun. last week, mummy beli kodomo lion perisa strawberry. first few days dia tak suke. gigit jari mummy lak tu. but now, siap tunjuk gigi dia soh tenyeh! hahahaha clever girl... baby mummy dah suke dah bersihkan gigi dia. tak payah nak gaduh dah. hehehe! mummy tak gune toothbrush lagi. tunggu gigi dah banyak skit la. kang takut dia sakit lak kalo kene gusi dia. well, at least mummy dah mula ajar, dia pun dah suka, that's a good start la kan.

p/s : better start awal habit ni, mummy tengok ramai kids malas brush teeth. sheesshhh!


Lots of love,
FYHA

4 comments on "Bangun pagi, gosok gigi..........."

erin said...

hohoho...kalo sy ade anak ni, nk suh akak babysit la...hahaha....

FYHA on June 14, 2011 at 12:15 PM said...

hahahaha mari2. saye charge murah jek! hahaha...

erin said...

hahahaha....nnt ckp kat khayra, xmo buli ank aunty erin tau..be a good girl..

FYHA on June 14, 2011 at 12:52 PM said...

itu tak bleh nk janji la auntie erin. hehehehe!

Post a Comment

 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal