Thursday, June 23, 2011

Life is full of surprises


arini bday uncle khalid! yang ke brape eh? 25 kot. huhu.. sang chenta dia nak wat surprise party untuk dia. so comels la mereka. anyway, semoga bahagia slaloo and murah rezeki.

story pasal surprise ni tetibe teringat masa mummy rajin buat surprise kat daddy dulu. a few birthdays and first anniversary dulu. kite cerite pasal birthday dulu lah yek (^.^)

birthday sangat synonym dengan dinner. hahaha! well, that's what i feel. anyway, mummy slalu nya akan choose restaurant yang agak special. contoh like victoria station and las carrates (must try!). mummy akan booking dulu and invite really close friends that we really comfortable with. then, mummy plan la dengan diorang macam bile, venue and what time are we going to be there because they have to be there before us! slalunya time booking tu, kite kene bagitau la seats untuk brape orang, smoking or non smoking, well, stuff like that. since mummy nak buat surprise birthday dinner, mummy bagitau la diorang about it so that diorang kasi kerjasama. you know what, if you tell them this, they are most probably give you the best seats in the house! no kidding! so, malam tu bawak daddy pegi dinner. masuk-masuk restaurant jek diorg trus guide seat kitorg, pastu daddy terkejut sebab ada special persons kat table kitorg. okeh, dah reveal satu surprise! then, after we had nice dinner, tetibe satu group datang sambil bawak guitar, nyanyi happy birthday sambil bawak cake/brownies. this usually on the house tau! hehehe... there, satu lagi surprise dah reveal lagi. it was a simple one but totally worth it. when i saw him smiled, rase seronok nak buat surprise lagi.

surprise untuk anniversary plak. hahaha ni panjang skit. mummy plan sebulan before tau. plan skit punye detail tu. camni cerite dia....

first anniversary kitorg jatuh pada hari sabtu. perfect! pagi tu mummy kluar umah around what time dah lupe dah. mummy cakap ngan daddy mummy kene pegi keje sebab ada problem kat production line. well, daddy falls for that! hehehe... tapi sebenarnye mummy pegi checked in kat royale bintang hotel kat damansara tu. turut membantu, auntie nadia and auntie amy (heart you girls). mummy gune time yang ada ni untuk beli flowers untuk surprise daddy nanti. dalam tengahari tu mummy text message daddy. okeh, before that, mummy ada left a few clues kat umah kitorg. that's why mummy text daddy, supaya daddy cari sume clues tu. lebih kurang treasure hunt la. first clue, mummy letak dalam dvd 'shakespeare in love'. then, it leads to second clue, mummy hang dalam closet mummy. dia terkejut sebab ada kemeja. mummy beli siap-siap for him to wear this special day. daddy pun get ready tros sambil tunggu someone at the door untuk next clue. this time, auntie nadia and auntie amy punye turn plak. they drove to 'peek-a-boo' ttdi untuk hair cut plak. daddy tak tau diorang bawak ke mane so dia surprise jugak la sebab diorg bawak ke hair saloon tu. kat situ pun mummy dah booking so daddy just sebut nama mummy jek la and diorg pun entertain daddy. apa yang daddy buat ni ikut apa yang clues suruh. hehehe! dah setel make over tu, dia terkejut lagi sebab tengok mummy yang tunggu kat luar saloon. hehehe! aunties dah balik dah. dalam lebih kurang kul 6 lebih macam tu, kitorg tros menuju ke destinasi dinner kami. mummy dah set kat gps awal-awal so that daddy follow jek apa gps suruh. mummy tak nak bagitau dia. bile sampai jek, dia terkejut lagi sebab kitorg dinner kat revolving restaurant kat kl tower plak! heheheheh! yes, ni pun mummy buat reservation dah and yes, i told them this is my annieversary so yes, our seats dapat the best view!! we had really really great time that night. daddy plak buat surprise kat mummy, dedicate love song! auuuwwww!!!!!! dah abis dinner sume, mummy set gps lagi sebab daddy tak tau kitorg akan spend a nite kat hotel tu. lagi skali, dia terkejut lah kan. pastu terkejut lagi sebab tengok bilik penuh bunga! hehehehe yes yes sume surprise untuk hari tu menjadi. suke sangat!

so next surprise untuk anniversary akan best jugak. bile? huhuhuhu tungguuuuu.....


daddy yang di dress up oleh mummy.. hehehe!

nikmati permandangan walaupun sedikit gayat

full with roses!

see... i can be romantic at times! kihkihkih

clue-clue hasil artwork mummy (surprises ikut sequence number)


p/s : i love surprises! it makes us feel special :)


Lots of love,
FYHA

2 comments on "Life is full of surprises"

Miss Aja on June 24, 2011 at 12:07 AM said...

wow..hazazi is sooo lucky to have u as his wife! i wish u happily ever after with ur family babe. amiin..;)

FYHA on June 24, 2011 at 12:46 PM said...

thank you yang! am pray for ur happiness too! xoxo

Post a Comment

 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal