Wednesday, August 10, 2011

He will be missed


tercungap-cungap. tula yang keadaan mohammad haifat haiqal masa dia sampai kat umah after doctor discharged him from the hospital. dia cakap haifat dah koma, takde respon. it is better for him to go home, be with his loved ones. in the meantime, family members came to visit, surah yassin berkumandang tanpa henti. as soon as terawikh selesai, imam dan orang surau datang lawat haifat. bile dia tengok keadaan haifat macam tu, dia suruh yang lain bagi ruang untuk haifat terutama skali bahagian kepala. then, imam dan yang lain mula bacaan yassin. bila imam start jek, nafas haifat tros stabil. miracle. ade mase, kelihatan pak imam pun menitiskan airmata dia. memang sapa aje yang ade kat sane mesti terasa sayu sangat, bile nak sampai ayat-ayat akhir surah yassin, haifat pun mengalir airmata jugak. sebaik saje selesai bacaan, haifat pun dah takde......

senang. mudah. aman.

tula cara arwah pegi. alhamdulillah. pegi tanpa secalit dosa, dia meninggalkan dunia yang fana ni. sepanjang proses mandikan, kafan, kebumikan, takde sebarang masalah pun. malah, rupa arwah sangat tenang seakan tido dengan nyenyaknya sambil tersenyum. terasa seperti segala kesakitan dia dah hilang.

mummy, airmata sangatlah murah semasa menatap arwah buat kali terakhir. walaupun tidaklah serapat mana hubungan, tapi perasaan mummy seperti sayang sangat pada arwah. wajahnya masa dia sihat dan di hospital datang bertalu-talu dalam kepala mummy. ya Allah, kuatkan lah semangat ku, dalam hati mummy.

Allah sayangkan kite. tu sebab Dia beri dugaan supaya kite dekatkan lagi diri padaNya, mintak pertolongan, perlindungan, panduan. macam daddy cakap, bayangkan kite berjalan di padang pasir, sesat tanpa arah. jalan dan jalan dan jalan, akhirnya jumpa sekolam air. bagaimana perasaan ketika tu? mesti gembira kan. macamana kalo kite sentiasa jek dapat air, mesti kite tak rasa nikmat air tu kan. terang daddy untuk menenangkan hati mummy.

mummy berdoa supaya kegembiraan menjadi hak milik keluarga arwah selepas ini. beringatlah, jangan jauhkan diri dariNya, insha Allah, Dia akan sentiasa di sisi.




p/s : bile kite sedih dengan masalah kite, ingat, orang lain ade masalah lagi susah dari kite. jadi, syukurlah dan semangatlah untuk kite bangkit semula.


Lots of love,
FYHA

3 comments on "He will be missed"

habibnas on August 12, 2011 at 8:51 PM said...

Sakit apa mien?inalillah ..comel budaknya..anak adik zazi ke?

FYHA on August 13, 2011 at 12:42 AM said...

arwah ade tumor dlm kepala. anak kazen aku. sedih beep, umur arwah lebih kurang khayra jek.

♥♥relyza♥♥ on August 13, 2011 at 1:24 AM said...

he's so cute...takziah.

Post a Comment

 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal