Thursday, August 4, 2011

Khayra dan puasa


puasa oh puasa. arini dah masuk ari ke 4. kejap jek kan. pastu baru start puasa, dah fikir nak makan macam-macam! haks... nafsu makan kuat! tapi tuan badan cekeding aje. hehe...

anyway, khayra now dah setaun 4 bulan dah. yes, dia tak pandai jalan lagi. runsing! tak pe raye lagi sebulan. khayra practice okeh.. huhu! last week pegi check up, alhamdulillah dah 10 kg anak mummy. pastu ubat cacing pun dah kasi. lega dah satu lagi bab. harap tak de la sakit-sakit perut, muntah or what so ever. babies after 1 year old dah digalakkan amik dah. so mummies kat luar sane, sila lah yek.

skrang khayra pun dah banyak mulut dah. tak larat kadang-kadang dengar dia bebel. blom dia start tanye 'knape knape' kan. hoho! dia leh la sebut, nak and tak nak, baby and yes, dia lagi pandai sebut nama kucing dia, tabby, dari mummy and daddy. sabar jek lah! kalo mummy kat dapur tengah masak, dia pun dok dapur gak punggah barang and main masak-masak jugak lah. tapi dia tak kaco mummy so okeh la kan. dah la bulan puasa ni memerlukan konsentrasi kat masakan, yela tak leh rase so kene concentrate lebih skit walaupun main campak-campak jek bahan dalam periuk. hikhikhik!

lagi satu, khayra dah pandai tantrum la. risau mummy tengok. kalo dia marah or merajuk tu, sampai sujud kat lantai tu dia punye mengamuk. adoyai khayra, jangan la camni sayang. not good la baby. canme nak buat eh?

p/s : selamat berpuasa semua! petang ni nak masak sambal sotong pedas. fave tuh *drooling*


Lots of love,
FYHA

3 comments on "Khayra dan puasa"

+double Z+ on August 4, 2011 at 3:50 PM said...

khayra tak puasa?hehehe..selamat bpuasa kak farah ;)

FYHA on August 4, 2011 at 11:49 PM said...

khayra tak poser la auntie ili tapi khayra still dpt duit raye kan? hehehe!

selamat berpuase jugak :)

+double Z+ on August 6, 2011 at 8:30 PM said...

alamak..peruntukkan tahun ni tak mengizinkan..hehe

Post a Comment

 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal