Monday, August 22, 2011

Shopping raya!


lately ni terasa macam tersangat lah busy nye. kata nak raya kan. so last week, mummy dah start baking project dah. cornflakes cookies yang sangat crunchy! hehe.. then stop sekejap sebab for 3 days, pegi shopping baju raya. konon nak tunggu minggu depan, macam rushing plak, that's why terpakse tukar plan.

first day pegi sunway pyramid. time ni just survey jek sebab sampai pun dah petang. tapi dah mula la eyeing baju yang cantek-cantek.

the next day pegi alamanda plak. main purpose sebab ade iftar ex-dorm mates. sambil-sambil tu tengok-tengok la jugak kan kot ade baju berkenan. tapi nan hado. kesudahannya, gi iftar jek la (will story about that later).

finally, semalam gi the garden and mid valley. mak aih ramai btol la umat manusia. ingat kitorg jek shopping last minute. kuikuikui! parking kat the garden, malas nak bersesak kat mid valley. start shoping baju khayra dulu. geram gile tengok baju untuk 1 yr old plak. taun lepas geram tengok baju untuk babies! hahaha... macam sume pun nak lah! pastu time sibuk-sibuk beli baju khayra, dia tdo la plak. jenuh nak test time dia dok baring kat dalam stroller tu. dah setel baju khayra, sambung plak carik baju mummy and daddy sampai kul9 lebih. fuhh letih gile macam nak tercabut dah kaki ni. tok naani pun ikut, sian dia. but whatever it is, lega dah bab baju setel.

so tonight, sambung buat cookies lagi. rase macam nak buat peanut butter cookies dulu. aritu time buat cookies khayra sangat behave. tengok movie rapunzel tanpa kacau mummy kat dapur. then, dah nak abis crite tu, baru dia datang "melawat" mummy. dah boring la tuh! malam ni nak tengok cartoon ape plak eh???

p/s : khayra dah bleh jalan! alhamdulillah. tak sabar nak tengok dia jalan pakai baju kurung nanti *likes*


Lots of love,
FYHA

4 comments on "Shopping raya!"

Miss Aja on August 22, 2011 at 6:56 PM said...

woh! khayra dah boleh jalan! clap clap clap clap.. skrg tugas mummy amik video khayra jalan jongkang jongket eh? hehehe...

FYHA on August 23, 2011 at 3:15 PM said...

yes yes! mummy nye suke sgt. hehehe! i got one video dia cakap dlm fon. so funny, later i upload. ada dlm fon zazi la.

Miss Aja on August 23, 2011 at 7:01 PM said...

aaaaawwwww...grab zazi's phone n upload! ;)

FYHA on August 24, 2011 at 5:57 AM said...

dah try tp failed. 3g plak lembab tahap dewa punye! wait ar auntie aja... :)

Post a Comment

 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal