Sunday, December 19, 2010

A lil sumthin sumthin


let us compare:

family store taman cengal seremban
1. huggies pampers M80 = rm32.90
2. cerelac wheat & honey 450 g = rm9.95

manjaku senawang
1. huggies pampers M80 = rm37.90
2. cerelac wheat & honey 450 g = rm10.50

giant, tesco, carrefour and jusco. they are way more expensive than these two stores. if i am not mistaken, pampers jek rm40 plus. what!! pesal harga beza banyak gile? macam kene tipu pulak nih. if we are lucky, tertengok mane-mane brochure yang buat sale time weekend, paling rendah diorg offer pun rm30~32. haihh.. ini belum khayra minum susu formula lagi. mesti lagi panjang list mommy. maybe you think i am a cheapo person, well yes i am. bende ni slalu beli so it makes a huge difference. pasni pakai lampin jek lah khayra eh. hohoho...

p/s : need to do checklist untuk stores kat bangi pulak after pindah.


Lots of love,
FYHA

4 comments on "A lil sumthin sumthin"

~dARlee zURiS~ on December 20, 2010 at 10:55 AM said...

memang banyak bezanya tu
sebab tu kalau tau ada sale memang kitorang bli bnyk2 wat stock.memang murah giler lah time tu
tak pun,bli kat kedai ubat cina.situ lagi murah compare ngan tesco,jusco suma tu.

FYHA on December 20, 2010 at 11:50 AM said...

btol la, ibu pun ada ckp kedai sansei lagi murah untuk beli brg mcm cerelac and susu. blom g riki lagi. akan diusahakan asap. hehe!

eYe on December 20, 2010 at 12:20 PM said...

farah, try la pakaikan khayra cloth diapers...die pampers yg blh cuci & corak2 pun menarik...sampai baby 3 thn still blh pakai...kite dh beli tp baby je blum ade...dh try basuh pakai washing machine pun senang...ti tgk2 la kat blog kite http://heartofaie.blogspot.com/
kite tak jual, tp just share info...

FYHA on December 20, 2010 at 12:26 PM said...

owh dah ade beli satu tp xpenah try pakai lagi! xsenonoh kan! hikhik... tq for d info iz :)

hot mamas lain try jugak k...

Post a Comment

 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal