Monday, March 14, 2011

Berkawan biar seribu


sepanjang mummy admitted kan, ramai yang datang melawat. family, kawan-kawan, dari jauh and dekat. nak list down pun tak abis kang. hehe. thank you sangat mummy ucapkan. ada yang datang visit berkali-kali plak tu. memang mummy tak sangka lah. ada yang siap buat solat hajat, qiamulail, baca yasin dan bagi air zam zam. skrang baru mummy tahu yang mummy ada kawan ketika susah jugak. bukan senang nak carik. alhamdulillah.
ada sorang kawan mummy, auntie fizah, dia cerite, masa dia visit, dia bagi semangat suruh kuat demi khayra. pas dia cakap macam tu, mummy trus bangun and cube nak bukak sume wire kat badan mummy. bile inga balik malu la plak. heheh. but we do crazy things for our children kan. memang masa sakit tu mummy kuatkan semangat untuk khayra. tak sanggup mummy nak tinggalkan dia lagi. belom puas mummy nak bermanje dengan khayra.
now mummy dah getting better and bleh dah la jalan sket-sket. tapi tak mampu nak dukung khayra or jage dia sendiri lagi. dia dah lasak kuat manjat. mummy takut jahitan operation mummy luka balik. panjang sejengkal okeh! terpakse telan pati ikan haruan and pantang makan macam orang bersalin plak nih. tak kisah lah, nak baik cepat.

p/s : maaf kalo buat kamu-kamu menangis dan risau.


Lots of love,
FYHA

9 comments on "Berkawan biar seribu"

JaJa on March 14, 2011 at 4:58 PM said...

kalau luka operate mmg kena jaga2..byk2 sabar ye..my dad pernah operate tulang belakang..amik masa lama nak pulih balik..ni mesti xleh makan seafood kan? hehehe...

FYHA on March 14, 2011 at 7:23 PM said...

byk makanan kegemaran xleh makan. huhu!

Nazuha on March 15, 2011 at 11:02 AM said...

Alhamdulillah Farah dah sihat. Akak pun follow situation farah thru Huda and Fizah. Bila Huda cerita, mesti akak tak sanggup nak dengar. Teringat kat arwah mak. Akak yg dah umur 32 ni pon separuh gila bila hilang Mak, inikan pula Khyra yg masih dan sgt memerlukan Mummy dia. Akak mmg sentiasa doakan Farah sihat demi Khyra dan keluarga. Akak tau farah sgt kuat! You did it sis!

Anyway, have a good rest. Take a good food. Semoga cepat sembuh. Boleh bwk Khyra pegi wedding MamaChantek dia nati. Pakai gaun kembang2 eh.. hehe :p

eYe on March 15, 2011 at 1:49 PM said...

alhamdulillah farah dh makin ok...hope ur helath getting better n better so blh main ngan khayra...really susah hati mase dpt tau tp tina tak bagi kite pegi melawat...dr jauh je kite mampu doakan...

FYHA on March 15, 2011 at 2:08 PM said...

kak Nazuha : tq byk2 kak for ur doa dan semangat. memang sepanjang kat spital tu tingat kt khayra sapai nanges2. hehe. rindu sgt. insya Allah kenduri mama chantek tak bleh miss! rugi tak tgk dia duduk sopan2. gagagaga....

iz : syukur dah sume lepas. tak sanggup rasenye nk ingat balik kejadian tu. sakitnye hanya Tuhan jek yg tau. nasib iz tak dtg visit. aura utk baby xbagus :)
ape2 pun tq for everything yek.

tinatakeshi on March 16, 2011 at 10:49 AM said...

mase ko sakit tu,aku risau je,klu last post ko utk khayra will be the last post..aduhai..sedih dowhh..
ai,ko xleh melawat..ko pregnant,masuk spital..ICU lak tu..nnt takut kene infection..bahaye la..riso aku..tp skrg,da leh mlawat la hihih
zazi ckp ko da tenat,time tu mmg nampak sume org risau kehilangan a wife, a mummy, a friend and a family..syukur Alhamdulillah,sume da selamat.

FYHA on March 16, 2011 at 11:52 AM said...

tina, kalo xde yg kasi semangat and doa utk aku, xtau la ape jd. tp ajal di tgn Tuhan. terpakse redha dgn ketentuanNya kan.

fiza arifin on March 18, 2011 at 7:46 PM said...

farah, sgt risau time 2 ari yg kritikal tu..tp syukur sgt2 ko dh kembali ok mcm skrg ni...tak sbr nak jumpe ko tau...
sampai tercabut kontek lens aku tau nangis2... hehe take care tau...tak sbr aku nak jumpe n cubit pipi khayra...tak nak gelak kuat2 depan dier dh..nant dier taknak ngan aku, cukupla dier taknak ngan mama chantek..huhuhu

FYHA on March 19, 2011 at 12:41 PM said...

hehehe sempat ko buat lawak eh fiza! tercabut kontek lens. hehehe! syukur la cepat jugak aku recover. thanx to doa semua org. nnti kite jumpe one day. mama chantek kan nk blanje rojak :)

Post a Comment

 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal