Monday, March 14, 2011

Sentiasa bersyukur


mummy tak tau dari mane nak start. panjang sangat cerite yang bakal mummy bagitau ni. harap khayra faham lah yek. mula-mula mummy copy dulu ape yang daddy tulis dalam status facebook dia.....


Dlm ambulan!
February 23 at 11:45am via iPhone

Farah has been admitted to HTJ today n now waiting for operation due to acute abdomen pain maybe cause of appendix. Prayers n doa for her full recovery..tq
February 23 at 5:32pm via Android ·

Salam semua..alhamdullilah Farah is now under observation @ Icu ward hospital Seremban level5 after the abdomen operation..still using ventilator for breathing support..prayers and doa for her recovery..tq
February 24 at 9:50am via iPhone

Salam semua..Farah masih lg dlm wad ICU Hospital Seremban. Pernafasan masih lemah dgn bantuan alat ventilator..tlg doakan supaya die selamat dn cepat sembuh..tq
February 25 at 12:09pm via iPhone

Salam semua..keadaan Farah semakin teruk..tolong doakan supaya die selamat..tq
February 26 at 10:31am via iPhone

Salam semua..terima kasih atas doa, sokongan n visit Farah..hanya Allah dpt membalasnya..Farah still lg di ICU dgn alat bantuan pernafasan..Ada infection di paru2 menyebabkan kurang oksigen.doc masih buat test punca&jenis infection.mohon utk sama2 berdoa supaya Farah dapat kembali sembuh seperti biasa..
February 27 at 12:08am via iPhone

Salam..Farah tenat..tlg doakan..
February 27 at 12:37pm via iPhone

Assalamualaikum and good morning all..my wife Farah Yasmin masih lg di wad ICU.keadaan stabil tp masih bergantung kepada alat ventilator dan pernafasan sgt lemah dn dibantu dgn antibiotic n sedative. Pihak hospital masih berusaha sehabis baik mencari punca&jenis infection..sy dgn rendah diri memohon semua utk berdoa kpd Allah memberikan yg terbaik utknya..terima kasih..
February 28 at 8:45am via iPhone

Assalamualaikum n good morning all..Alhamdullilah physical condition my wife Farah Yasmin ada menunjukkan peningkatan n masih di wad ICU. Pernafasan bertambah baik bermula dr semalam dn setting alat ventilator tlh dikurangakn.pagi ini die ade separuh sedar n boleh dengar but masih guna sedative. Dari segi infection lungs, keputusan labtest dn jenis/punca infection masih belum diketahui.
March 1 at 6:53am via iPhone

Assalamualaikum n good evening everybody.alhamdullilah syukur kpd ALLAH.condition Farah semakin improve..ptg td die dh sedar tp masih lemah..die boleh dengar n response dgn angguk n gerakkn kaki..pernafasan ade improvement n doc masih investigate sakit dia nk maybe ade melibatkn jantung..sama2kite terus doa kpd Allah supaya die terus berjuang n cepat sembuh.terima kasih atas doa, support n ingatan semua..
March 1 at 7:24pm via iPhone

Assalamualaikum n good morning. Syukur alhamdullilah kepada Allah. Pagi ini Farah sudah semakin sedar n byk improvement..Doc dh turunkn setting ventilator ke yg paling rendah dn hopefully die boleh breathe dgn sendiri n maybe akan cabutkn tiub harini..terima kasih kpd team unit ICU atas usaha gigih mereka n support yg diberikan..
March 2 at 6:27am via iPhone

Assalamualaikum n good evening. Syukur alhamdullilah! alhamdullilah! alhamdullilah! Farah dh sedar sepenuhnya n bernafas dgn sendiri tanpa alat ventilator lg. InsyaAllah klu semua ok die akan dipindahkn ke wad biasa..Die ckp thank you kepada semua family,friends, relatives,neighbors, hospital teams esp ICU WARD dn semua yg telah mendoakan die, dtg visit, bg semangat dn segala jasa baik semasa die sakit..
March 2 at 8:58pm via iPhone

Assalamualaikum n good morning all.. Farah Yasmin dh semakin sihat walaupun agak lemah tp byk peningkatan positif, Alhamdullillah. Malam tadi dia dipindahkan ke wad High Dependency dn pagi ni ke wad 2A tingkat 2. Minta maklumkn kepada sesiapa yg ingin melawat dia. Sama-sama kite doakan dia cepat pulih seperti biasa..terima kasih
March 3 at 9:46am

Assalamualaikum and good morning all.. Alhamdullillah Farah Yasmin sudah semakin sihat. Die dh boleh bercakap n berjalan macam biasa cuma masih lemah. InsyaAllah boleh kluar hospital dalam masa terdekat.. die ckp die sgt rindu kat Khayra tp die dh jumpe cume sekejap :)
March 5 at 10:17am

Alhamdullilah Farah dh discharged drpd wad n selamat sampai ke Rumah...thank you all..
March 6 at 5:56pm via iPhone


mummy tak sangka boleh jadi sampai macam ni. yek la kalo Allah nak duga kite, tak kire masa kan. but alhamdulillah, mummy rase mummy dekat sangat dengan DIA. masa mummy kritikal tu, mummy dengar orang baca yasin jek. mummy dengar sedara kite, kawan-kawan family kite kasi semangat untuk mummy. bile mummy bangun jek, mummy slalu nangis bile ingat kat DIA. mummy macam rasa rindu yang teramat. even skrang pun kalo mummy baca ayat-ayat DIA, mummy kluar air mata. syukur sangat diberi peluang yang ke dua.
daddy... banyak sangat jasa daddy kat mummy. dia teman mummy siang malam pagi petang. dia slalu baca yasin untuk mummy, belai rambut mummy, bagi mummy semangat tanpa jemu. terima kasih honey sebab sayang saya banyak-banyak.
khayra...dah pandai minum botol dah! dia pun dah start minum susu formula jugak sebab mummy lama sangat kat hospital and on medication sampai skrang. since mummy sakit, khayra makin senang nak jaga. dia dah tak kisah dengan sape-sape. kalo dulu nak mummy jek, skrang tak lagi. tido pun bleh dengan tok naani ke tok ma ke tak kisah lah. kecik-kecik dah faham keadaan mummy yek sayang. good girl.

p/s : sejak kejadian ni, terasa silaturrahim keluarga dan kawan-kawan makin rapat. Allahuakbar!


Lots of love,
FYHA

5 comments on "Sentiasa bersyukur"

Puan Jiha on March 14, 2011 at 3:17 PM said...

;)

JaJa on March 14, 2011 at 4:46 PM said...

banyak hikmah sakit ni...farah, darjat farah dah ditingkatkan insyaAllah, mungkin kerana musibah ni, u'll become a better muslim..and menjadi iktibar dkt org lain..:)

FYHA on March 14, 2011 at 7:28 PM said...

Puan Jiha : (",)

JaJa : mmg byk hikmah. kite sbg umat, redha jek ketentuan dan usaha. ape- pun, kejadian ni mmg buat diri ni insaf.

ERYN on March 15, 2011 at 8:15 AM said...

kakak, pas ni kne jage kesihatan okeh...syukur sgtttt kamu dh sehat sepenuhnya.....yg penting byk kn doa & jgn lupe mkn ubat....love u sis...

FYHA on March 15, 2011 at 2:36 PM said...

baik cik erin. pasni ade lagi follow up ngn doc. nak check darah, jantung, bhgn peranakan. huhu...

Post a Comment

 

NEW PHASE OF LIFE Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal